31 Mayıs 2008 Cumartesi

Dünkü tarzı sevdim.. Yine öyle yazmak istiyor canım :))


- Yusufcuğun dilinin ucunda, benim de dudağımda bir uçuk var.. Anne-oğul uçuk kaçık idare edip gidiyoruz :))



- Koyubeyazcım, seni okuyamıyorum :((



- Bir evi, gerçek bir ev görüntüsüne kavuşturan halılarmış.. İki gündür bir acaip görünüyor evim gözüme.. Sanki yeni taşınmışız ya da her an taşınacakmışız gibi..



- Babamız arkadaşlarıyla pikniğe gidecek az sonra.. Yusufcukla ben evdeyiz.. Sepeb: Artık bende iyice paranoyaya dönüşen kene korkusu!! Özellikle Ayşemin yavruşlarının başına gelenleri de okuyunca gözüm çok korktu.. Ozan her ne kadar "Tedbir alırsak birşey olmaz, yatıp yuvarlanmayacağız yerlerde.." dese de Yusufcuk için bunu garantilemek çok zor.. Bakalım köydeki tatilde ne yapacağız?



- Kendime şirin, küçük bir gece lambası almak istiyorum.. Yusufcuk artık daha erken uyuyor sanki geceleri (23:00'te!!) ve ben, bana kalan bir saatte kitap okumak istiyorum.. Ne de olsa bünye oniki-bir gibi uyumaya alışkın :))



- Yusufcuk öyle tatlı dondurma yiyor ki anlatamam.. Yeri geliyor, külahtan parmağıyla çıkarıp ağzına doldura doldura, yeri geliyor çenesinden akıta akıta.. "Birazcık da bana ver annecim.." diyorum, herşeyini paylaşan bebe, hazine saklar gibi kaçırıyor külahını benden!!



- Balkonumdaki iki büyük boş saksıdan birine akşam sefası, diğerine de sarmısak ektim.. Çok alakasız oldu biliyorum ama biri bakmak biri yemek için :)) Sarmısak bizim mutfakta en çok tüketilen şeylerden biridir çünkü.. Özellikle tazeyse bayılırım ve neredeyse her yemeğe, her sosa koyarım.. İnanılmaz bir lezzet katıyor yemeklere.. Küçük bir saksı daha alıp ona da fesleğen ekmek gibi bir niyetim var.. Bakalım ne zaman?



- Hadi ben kaçıyorum.. Ocakta yemeğim var :P

10 yorum:

Büşra dedi ki...

:)
dondurmamı isteme benden, buz gibi soğurum senden.
ne pişiriyon bakayım?

Kuaybe dedi ki...

Taze fasille, hem de sarmısaklı :P

Ayça dedi ki...

ellerine sağlık :)
yazmaya fırsat olmadı ama hem üzüntü hem de sevinçle okudum sünnet haberlerini. Darısı kolay bir şekilde başımıza inşallah :)
öpüyorum ikinizide

Kuaybe dedi ki...

Sağol Ayçacım.. Darısı KOLAYLIKLA sizin başınıza inşaallah :))

Kremali'nin annesi dedi ki...

Tovbe etmistim, bir hafta yorum yazmiycektim, ama blog sahibesi bana satasmis, hemi de kendi blogumda. O yuzden tovbemi bozuyorum, sen beni affet Yarabbi!

Sarmisakli teze fasille pisiren hanim! Huuu, sana soyluyorum. Benim okuyucularimi bana karsi organize edebilecegini saniyorsan yaniliyorsun. Onlar benim sadik dostlarim. Diskalifiye olmus ve avucunu yalamak zorunda birakilmis bir okuyucunun agzinlan bana ihanet etmez onlar. Kucuk de olsa, uyduruk da olsa, hakettikleri pastaciklari afiyetlen yemis, mutesekkir, cefakar ve de vefakar Kremali severlerin yakasini pirak. Kiskanc nolcak!

Kuaybe dedi ki...

Kıskanç mııı? Ay tobe tobe.. Üstüme iylik sağlık :P

Hem bi kere o uyduruk :P pastanede hiç pastası-kreması tamamen kakaolu olan pasta yoktu ki.. Ben yemezdim sen pasta versen bile..

Kışkırtmam başarıya ulşacak mı görces bakalım..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Bak, bak, bak!!! Simdi de beni kiskirtiyor, uyduruk pastane diyerekten. Bi kerem ben ozelliklen sectim orayi. Tam da gozunu sevdimin memleketimin henuz dejenere olmamis, mahalle/esnaf pastahanelerine cok benzedigi icin secildi orasi.

Ayrica cikolatali pasta da vardi, ama postu yayina hazirlarken piz yedik hepsini, piz! Ondeki iki pastalik bos alan neden bos saniyorsun Kuaybe hanim?!! Inanmazsan klavyemde balistik inceleme yaptirabilir, tuslara yapismis cikolatali krema izlerini tahlil ettirebilirsin:))

firdevs dedi ki...

:)) cidden herseye sarmisak koyyorsun galiba :p sarmisakli fasulye :p

biliyormusun senin meshuuuurrr pilavin favorimiz oldu :)) hala satmiycekmisin tarifini :p boyle yazmanda cok hos :)) devamini bekleriz efenim :))

ŞimalŞimal dedi ki...

taze fasille ççookk severim ben. Ama fasille olcek,fasülye değil :)) bu çok hoş bir ifade oldu. fasille hehe :)

belki bir gün elinden taze fasille yemek nasip olur :) inş.

Selam ve DUA ile...
Aysun

meleklerim ve ben dedi ki...

Yusufçuğun iyileşmesine çok sevindim Kuaybe.
Kene bu yaz benimde kabusum iyi yapmışsın pikniğe gitmemekle sünnetten sonra bir de keneyle uğraşamazdınız ne olur ne olmaz.
Hem ne demiş büyüklerimiz korkulu rüya görmektense uyanık kalmak daha iyidir.
Sevgiyle kal.Öpüyorum.