8 Mayıs 2008 Perşembe

Sabahtan öğlene kadar heyecanla dedemden gelecek iyi bir haberi beklediğim, öğlen nihayet uyandığını ve hatta konuşabildiğini öğrendiğim, sonrasında Ayşe'nin Ankara'ya geldiğini haber verdiği ve Özlem'le de anlaşıp buluştuğumuz, hepberaber kültür merkezindeki Anneler Günü fuarını gezdiğimiz ve sonrasında Özlem'in evinde güzel bir çay sohbeti yaptığımız, içimdeki sıkıntının nihayet dağıldığı, dönüşte pazara uğradığım ve Yusufcuğun da günün yorgunluğuyla erkenden (22:40) uyuduğu bir günün ardından yatmak çok cazip geliyor aslında ama yazmak iyi gelecek sanırım..

Özellikle son iki günüm o kadar üzüntülü ve gergin geçti ki bugün biraz nefes aldığımı hissettim çok şükür..

Canım dedem tekrar açtı sevecen gözlerini hayata.. Onu kaybetmekten o kadar korktum ki.. Sanki onu kaybetmek, çocukluğumu, içimdeki o neşeli yanı, ceplerimde taşıdığım şekerleri, birlikte beslediğimiz koyunların "mee"leyişlerini.. Hepsini ama hepsini kaybetmek demekti benim için.. O da hiçkimse gibi sonsuza kadar yaşamayacak biliyorum, ama insan erteleyebildiği kadar ertelemek istiyor işte sevdiklerini kaybetme ihtimalini bile..

Öğlen annem arayıp da "Deden uyandı.." dediğinde, rahat rahat hazırlanıp çıktım evden.. Hayat kaldığı yerden yeniden başladı sanki deveran etmeye..

Özlem'le Ulus'ta buluşup fuara gittik ve Ayşelerle orada buluştuk.. Çok orjinal hediyeler, harika, rengarenk stantlar vardı.. Ben çok istiyordum zaten gezmeyi ama Ozan'la vakit ayırmayı başaramamıştık.. Bugüne nasipmiş..

............................


Gelelim "Yuduu"ya..
Artık adını biliyor benim meleğim.. "İsmin ne senin annecim?" diye sorduğumda,
"Yuduu" diyor :))


Babasına öyle bir "Babacimmm" deyişi var ki,
insan kıskanıyor..
Her sabah "babağğ" diyerek uyanıyor, evin içinde dolanıp onu arıyor ve bulamayınca da bariz bir şekilde mutsuz oluyor :((


Son günlerde, aşağıdaki vaziyette hayvancıklarını emzirir oldu..
"Ne yapıyorsun oğlum?" diyorum, ağzıyla emme hareketi yapıyor bana..
Sonra da boynuna sıkıştırıp "nennii" yaptırıyor bebeciklerine :))



"Hadi" ve "Bin" kelimelerini öğrendiğinden bahsetmiştim ya.. Sebebini sonra yazarım demiştim.. İşte sebebi aşağıda.. Annemin Yusufcuğa sünnet hediyesi.. ( Yani henüz olmamış sünnetimizin hediyesi :P Ayın 23'ünde olacak inşaallah.. Daha erkene alamadık maalesef..)



Bu bisikleti aldığımız gün ve ertesi sabah, kargalar ve dahi biz kahvaltı etmeden sokaklardaydık Yusufcukla.. Gözünü "Annn attaaa" diye açtı afacanım.. Ekmek almaya bile bisikletimizle gider olduk!! Sadece dışarda binmekle doyulur mu "an ann"a, hayııırrrrr.. Eve gelince de tekerleklerini silip odaları dolaştık tek tek akşama kadar!! Akşam babası devraldı nöbeti.. "Hadi" ve "bin" demeyi o gece öğrendi işte.. Her binmek istediğinde bağırdığından, babası "hadi" demeyi öğretti ona.. Her "hadi" deyişinde de Yusuf'u gezdirmekten canı çıktı o gece!!

Yanlız bisikletimiz artık balkonda.. Şimdi sadece her akşamüstü parka giderken biniyor Yusufcuk.. Evde kullanması tehlikeli boyutlar almaya başladı.. Bisikletini "tırmanma aracı" haline getirdiğinden evde binmesini yasakladık.. Çıkmak istediği yerin kenarına getirip üstüne tırmanıyor ve sonra da tekerlekler kaydığı için yere düşüyordu çünkü.. Ama almak isteyenlere tavsiye ederim.. Arkada annenin kontrol etmesini sağlayan bir dümen olduğundan gayet güzel gidiyor ve tehlikesi yok gibi.. Pusetten çok hafif ve aynı işlevi görüyor bizim için bir haftadır.. Markete bile çok rahat gidiyoruz Yusufcukla.. Ayağa kalkmaya hiç yanaşmıyor zaten çünkü kalkarsa hemen duracağını biliyor "an ann"ın :))


Annanesi aldığı bisikletin yanısıra bir de harika bir kazak ördü Yusufcuğa buradayken..
Yusufcuk da bu süreçte hiç yanlız bırakmadı onu.. Bisikletine kurulup cicisini sevdi :))
Daha sonra kazağı ayrıntılı fotoğraflayacağım inşaallah.. Harika oldu çünkü..
Dallarından taşıp yerlere bile düştü o elmalar :))



Sanırım daha fazla direnemeyeceğim uykuya.. Yorum yazan herkese teşekkür ederek yatmaya gidiyorum.. Keyfim yerine geldi nasıl olsa, arayı çok açmadan yine yazarım inşaallah..

Rabbim, yüreği daralanları feraha erdirsin.. Amin..

14 yorum:

уαѕємin... dedi ki...

Dedenizin iyileşmesine sevindim benimde dedem aklıma geldiğimde hep çocukluğum gelir kaybetmek istemem Allah ım sağlık versin şifa versin

güle güle kazasın belasız kullansın yuduuu bisikletini : )

bi müddet sonra bab baba diye ağlamaya başlıyor bu bıncıklar benden şimdiden söylemesi :)

kazak ta burdan bile çok şık görünüyor iyi günelrde sağlıkla giysin inş.

selametle

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ohh çok sevindim Canım benim dedooş için :)

Standy by Modundan Play e Geçtiğin İçin sevindim ayrıca : )))

Hayatında hep mutlu olman ve Seni mutlu edecek haberler alman dileğiyle ...

Sevgiler...

muko dedi ki...

Çok geçmiş olsun Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inş dedeciğine..

Yuduu haa ne güzel yaaaa maşaallah yusufcuğa..

demek yine bir buluşma gerçekleştirdinizzz,çok güzell sanal alemin gerçeğe dönüşmesi işte..

bisikletinbizde hayırlı olsun efenim,çokda şık görünüyor yani:)

Kazağın bitmiş halini merakla bekliyecem bu halinden ne kadar güzel olduğu belli zaten..
sevgiyle...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim, cok sevindim dedenle ilgili guzel haberlere. Insaallah daha uzun seneler, sevdikleriyle birlikte saglikli, huzurlu bir omur surer ve Yusufcugun daha nice ilklerine taniklik eder deden.

Yigenimin hayvanlarini emzirmesi beni kirdi gecirdi. Acaba yavas yavas sutten kessen mi? Cocugun akli fikri meme olmus yahu?!!

Bu arada ziyaretin beni de Kremalim'i de cok sevindirdi teyzesi. Ben artik umidi kesmistim senden. Ve cok uzuluyordum belli etmesem de. Ben bu arkadasin pliiiz diyisine kiyamadigim icin acmistim bu tukkani, neden arada bir de olsa ugramiyor diye cok sordum kendime. Belki de samimiyetine siginip ettigim bir iki laftan dolayi kirilmistir bana deyip, kendimi bile sucluyordum bu konuda. Sayet kirildigindan kestiysen selami sabahi, lutfen kusura bakma ve helal et hakkini. Ama sayet sebepsiz idiyse ugramayisin, o zaman sen helal ettir hakkimi bakalim:))

cercioglu dedi ki...

Kuaybe hanım;
Dedenizin sıhhate kavuşmasına çok sevindim. Banu'da sizinle görüşebilmeyi çok isityor fakat KPSS kursuna başladığı için hafta içi çok yoğun biçimde oraya gidiyor. Ama inşaallah sizi ve Yusufcuğu beraberce ziyaret etmek istiyoruz. Selamlarımla. Hayırlı Cumalar

meleklerim ve ben dedi ki...

Merhaba dedenize acil şifalar dilerim.İnşallah en kısa zamanda iyileşir.Güzel sağlıklı günler geçirirsiniz hep birlikte.

Yusufçuğun bisikleti hayırlı olsun.Benim küçük kızımında var bunlardan çok severek kullanıyor.Pazara bile giderken anne abala diye balkona koşuyor.Abalasına kurulup gezmekten pek zevk alıyor.

Sizin ve Yusufçuğun anneler gününü tüm içten dileklerimle kutlarım.

annecik dedi ki...

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Zen dedi ki...

dedeciğine geçmiş olsun aplaa...Rabbim sağlık,afiet versin...

bisiklete bayıldımm..öyle sizinki gibi cafcaflı olmasada benimde küçükken yeşil bi bisikletim vardı...ilk bisikletler unutulmuo hiç :) geceleri heyecandan uyuyamasdım,sabah olsa da bisiklet binsem die...çocukluk çok güzeldi...yusufcuun yaptıklarını okuyunca hep çocukluk anılarım gelio aklıma ^_^ neyse fasla uzattım galibaa..yusufcua yeni bisikletiyle kazasız belasız keyifli sürüşler diliorum :) sevgilerimle ^_^

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım geçmiş olsun dedeye. Allah herkese sağlık versin. En önemlisi o.

Ellerine sağlık annenin. O nasıl güzel bir kazak öyle. Ağaçta meyveler var yanılmıyorsam. Maşallah valla. Ne becerikli hatunlar var dünyada. Yusufcuk güle güle giysin. İyi günlerde.

Ben o yuduu'yu yerim yerim. Maşallah. Nazarlardan saklasın Rabbim. Bisikleti de pek güzelmiş annesi. Ayrılmak istememiştir tabii.

Görüşmek üzere canım. Teşekkür ederim ayrıca. Anladın sen onu.:)

Sevgiyle... Yusufcuğu da koklarım mis gibi.:)

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim,

Senin de, su an yaninda oldugunu tahmin ettigim muhterem annenin de, anneler gununu kutlamak, buralardan oralara kucak dolusu sevgilerimi iletmek istedim hepinize.

Allah'a emanet olun.
Ayse Sule

muko dedi ki...

Anneler gününüz kutlu olsun...
sevgilerrrrrrrrr..

Büşra dedi ki...

Kuaybecim, öncelikle bir gün gecikerek de olsa anneler gününü kutlayayım, tatlı anne:)
*
Deden için acil şifalar diliyorum, mevla acılarını hafifletsin.
*
bisikletinize bayıldım, renkler filan süpper. Bu yaz sokaklarda geçecek anlaşıldı, inşaallah evin üst katlarda değildir.
*
buluşmanız da keyifli geçmiş, sevindim.
*
kazaktaki elmalara bayıldım:)), heyecanla bekliyorum detaylı fotoğraflarını...
*
hadi bakalım, öptüm ikinizi de...

gülücüklerim benim dedi ki...

Allah dedenize şifalar versin. . Gerçekten insan bir büyüğünü kaybedince sanki geçmişi de ellerinin arasından kayıp gidiyor.Onlar bize kim olduğumuzu hatırlatıyor. Allah başınızdan eksik etmesin.
Yusufçuğun kazağına da bisikletine bayıldık doğrusu, Allah bağışlasın

siyap dedi ki...

dedenin iyileşmesine çok sevindim...

bisikletiniz de hayırlı olsun çok güzelmiş,güzel güzel biner inşallah yusfçuk,sevgileeer...