28 Mayıs 2008 Çarşamba

Sünnet sonrası iyileşme sürecindeki Yusufcuktan haberler :

Beş gün oldu bugün sünnet olalı ve Yusufcuğu oyalamak, oturmasını sağlamak ya da en azından dikişlerine zarar verecek hareketler yapmasını engellemek imkansız hale gelmeye başladı.. Hergün yeni bir oyuncak ortaya çıkarıp onunla oyalamaya çalışsam da bir süre sonra ona da ilgisini kaybediyor ve yeniden hoppiş hoppiş oynamaya başlıyor koltuk-vitrin tepelerinde!! Sürekli arkasında dolaşır vaziyetteyim.. Dün Ozan gelene kadar yemek bile yemedim, düşünün artık.. Sadece bir iki saniyelik bir gecikmenin ( Allah korusun ) geri dönüşü olmayan zararlara sebep olabileceğini biliyorum çünkü..



Ahmet Aydın abimiz ve ailesinin sünnet hediyesi olan motorumuz..
Ama Yusufcuğun deyimiyle "bihh" yani bisiklet :)) Üstündeki de "bebe"ymiş.. Bebe, bihe binip an ann yapıyormuş :))



Sürekli Yusufcuğun peşinde gezip onu sakınma pozisyonunda olmak ve bu arada da oraya buraya gerçekleşen çiş vak'alarını temizlemeye çalışmak çok ama çok geriyor beni iki gündür.. Yanlız da olduğum için sakinleşecek bir yarım saatim bile yok.. Dün heralde şimdiye kadar hiç bağırmadığım kadar bağırdım Yusufcuğa :(( Sonra da oturup ağladım bir güzel, "Çocuk zaten sünnetli, bir de ben bağırdım üstüne.." diye.. Ama önce çiş yapıp sonra da ellerini uzatıp onunla oynamaya kalkması, hızla kaçıp o çişli çoraplarla oraya buraya basması tam cinnetlikti gerçekten..

Dün öğlen ilk banyosunu yaptırdım sünnetten sonra.. Ilık su dolu bir kovada uzun süre oturuttum onu.. Yaranın üstündeki kabuklar iyice yumuşadı.. Sonra temziledim onları acıtmadan.. Yusufcuk uyuduktan sonra da "Batticon"layıp kremleyecektim -önceki gün öyle yaptım, uyanıkken olduğundan çok daha rahat oldu çünkü- ama uyandı hemen Batticonu dökünce.. Uykusu gözünden akar vaziyette ikindiye kadar peşinde koşturdu beni.. "Gel yatalım.." diyorum, "İdağğ" diyor bana.. Yatınca ilaç sürüyormuşum yani :))
Bugünlerde en büyük korkusu bu ilaç mevzuu zaten.. Acımadığına eminim ama sırf korkudan dakikalarca ağlıyor her krem sonrası..


...........................



Dün bu çiş meselesinin beni fazlaca gerdiğini farkettiğimden ve bir de Minel'le konuşup onun Orhan Kerem'i hep bezli şekilde gezdirdiklerini öğrendiğimden Yusufcuğa artık bez bağlamaya karar verdim.. Uyurken yavaşca bağladım bezini.. Uyandığında biraz mzırdandı ama "Attağ" gitme vaadiyle sustu :)) Başlarda hiç problem etmedi.. Babasıyla oynadı, etrafı karıştırdı.. Hatta çok yakındaki bir markete bile gittik "attağ" vaadimiz yerini bulsun diye.. Ama sonra her iki çiş yapışta da acı acı ağlayınca yine dayanamadık, çıkardık bezi :(( Yaranın üstü tamamen soyulmuş zaten, kanamasına gönlüm razı olmadı.. Birkaç gün daha sabredeceğim sanırım.. Bir kurusa şu dikişler..






Bezi çıkarınca yeni bir çözüm buldum Yusufcuk için..
Kendi bodysinin üztüne benim bodylerimden giydiriyorum, elbise gibi oluyor :))
Diğer türlü üşüyor gibi geliyor bana çünkü.. Bacakları soğuk soğuk dolaşıyor etrafta :))




Her çiş yapışta bir de body ekliyoruz kirli sepetine tabii, o ayrı :P )






Sünnet sonrası "geçmiş olsun" ziyaretlerimiz başladı.. Ev sahibimiz ve Ozan'ın iş arkadaşı Aytaç abiler geldi ilk olarak.. Dün de iki minik komşu kızı ve alt komşum.. Bu akşam da İzmir'den gelen eniştemi misafir edeceğiz kısmet olursa.. Evi iyice havalandırayım bari :P


.........................



Son olarak da birkaç kelime ve diyalog yazayım Yusufcuktan.. Arada kaynayacak, unutacağım çünkü..

- Niye yemiyorsun annecim, doydun mu?
- Doğdü..

Ptente: prenses (küçük oyuncağı)
Vaye: Fare
Ottüğğğ: Otur ( Oturmamızı istediği yeri gösterip böyle buyuruyor bize :) )
Patateğğ: Patates
Heğide: Hediye :))
Dodüğğ: Dondurma

Bir de tabii "ığğh" var ki bu da çiş ya da kaka yapınca söyleniyor!! Ama yapmadan önce değil, yaptıktan sonra.. Kaç gündür hazır bezi yokken tuvalete alıştırayım Yusufcuğu diyorum ama kesinlikle hazır değil daha.. Özellikle çişinin geldiğinin farkında değil, yapmaya başlayınca anlıyor.. Tuvalete götürünce de tutyor kendini, oraya yapmıyor niyeyse.. Neyse yaza tekrar deneriz artık..

Şimdilik hoşçakalın.. Dualarınıza da hala çok ihtiyacımız olduğunu unutmayın olur mu?

13 yorum:

Elif dedi ki...

nasıl yani bezlemiyormusun.ama hertarafa çiş yapmıyormu o zaman.bari halıları kaldırsaydın koltuklarada örtü örtseydin. böyle mahvolursun sana da yazık.
biz 5 aylıktı sünnet ettirdiğiğmizde.hep bezledik.10 günde anca geçti acısı.bezlememeyi hiç düşünmemiştim ben.sanki açıkken çişini yapınca direk yaranın üstüne geldiğinden daha çok acı çekiyordu.ama bezli direk beze gidiyo sanki çiş.ya da bana öyle geliyor bilmiyorum.açık yara daha çabuk iyileşir ama bizim doktor da bezleyin tabi demişti.her doktor farklı demekki.

bence eniyisi ya yürümeden ya da 6 yaşından sonra.sen en zor zamanda yaptırmışsın.Allah yardımcın olsun çok zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum.
HAYIRLI UĞURLU OLSUN HAYATTAKİ EN BÜYÜK ACISI BU OLSUN YUSUFUN

ŞimalŞimal dedi ki...

b(iz)en çok kolay atlamışı(z)m o süreci. Furkan sünnet olduğu gün+gecesinde çiş yaptıkça mızıklandı o kadar. Şifa Allah dan. bir an önce gçer inşaAllah. Allah kolaylıklar versin. Sabır ve güç versin. amin.

Çok geçmiş olsun tekrardan.
Allah a emanet,
Selam ve DUA ile...

Aysun

NOT : Sizinle aynı şehirde yaşasaydım keşke diye geçirdim içimden, bir faydan dokunurdu hiç olmazsa :(

meleklerim ve ben dedi ki...

Allah kolaylıklar versin Kuaybecim.İnşallah biran önce iyileşir Yusufçuk bu günler de tatlı birer anı olarak hafızalarınızda kalır.

Bugün Yusufçuğu öperken bir de Dilek teyzesi içn öp olur mu?Sevgilerimle.

muko dedi ki...

çok çokk geçmiş olsun tekarar,biraz daha sabırr geçip gidecek inşşş..

çişli çoraplarla kaçma kızmına resmen kahkaha attım yaaaa,bneim sıkıntılı anımda gülemem sebebp oldunuz ana oğul rabbimde sizi güldürsün inşş..

yanlızz senin badilerin çok yakışmışş yusufcuğaaaa :))

öperimm siziiiiiiiii..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ah Kuaybe, bu yazini okuyunca bir oncekine yaptigim yorumun ne kadar naif oldugunu anladim ve utandim. Ne demisim o zaman "nispeten dingin gececek gunlerin keyfini cikar" !!! Allah yardimcin olsun. Insaallah bir an evvel yarasi kurur da o da siz de rahat edersiniz.

Acaba su 20 yasina kadar bekleme isini bir daha mi dusunsem? Ya da hemen bugun simdi mi sunnet ettirsek Kremalimi? Off ya! Bu ne hayati bir sorunsalmis, yeni yeni farkina variyorum. Keske dogar dogmaz sunnete izin verselerdi burada da o zaman hallettirseydik bu isi:(

sühendan dedi ki...

Yaşadığım için zorluklarını biliyorum ama Yusufcuğun altının açık olması hepten işi zorlaştırıyor.Şu an hem sünnette yaşanılan zorluklar hem de tuvalet eğitimi verilirkenki zorlukları bir arada yaşıyorsun.Bu arada lazımlık alıp yavaş yavaş oturtmanı tavsiye ederim.İlk hafta yaşı kaç olursa olsun çiş yaptığının veya çişini yapıp yapmamanın kendi ellerinde olduğunu bilmiyorlar.İlk haftadan sonra bu idrak oluşuyor.

Enes de bez bağlamam sorun olmamıştı ama Emin bez değdikçe rahatsız olacağını doktor önceden bildiğinden bize krem sürdükten sonra pipisinin ucuna sera streçler var ya onlardan büyük bir parça kesip kremi ona sürüyorum.Sonra da onu ucuna koyup bezi bağlıyorum.Hem bez değmemiş oluyor.Hem de krem beze değip çabuk etkisini kaybetmiyor.Çok faydasını gördüm.
Yoksa çiş mevzu zor iş.Gerçekten cinnetlik bir durum.

Adsız dedi ki...

NE tatli olmus öyle senin badilerinle:)
Ayy kiyamam ben ona yaa, cabucak iyilesir umarim. Cogu gitmis azi kalmis annesi, yakinda eskisi gibi oturup rahatca hareket edebilir insallah yaralari iyilesince.
Allah sanada sabir versin, sevgiler.

yastuf dedi ki...

Yasamadigim ve etrafimdaki yakinlarimada yasarken sahitlik etmedigim icin bilemiyorum tabi dogru bez baglamakmidir yada baglamamakmidir.

Ama yazdiklarindan sunu anliyorumki senin icin zor bir donem Allah yardimcin olsun Kusybe cim ,Dualarimiz seninle...

Kolayca gecer ins...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kuzucuk çabucak iyileşsin ve hem kendisi, hem anneciği rahat etsin inşallah. Senin kıyafetler, ona daha mı çok yakışmış ne?:)

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim, simdi farkettim. Birinci resimde kamuflaj hatasi var. Lutfen hemen rotuslayalim:)))

Insaallah benim minnos yigenim artik bezlenebiliyor ve iiggg'larini ait olduklari yere yapabiliyordur.

Sevgiler,
Ayse Sule

Kremali'nin annesi dedi ki...

Tamammm, simdi olmus,
Dolmus, dolmus, dolmus!!!

Kel alaka dedigini duyar gibiyim Kuaybecim. Ama ben de cok bilinen Eti piskuvi reklam repligini duruma uyarlayayim dedim:))

Neee, bilmiyor musun o reklami?! Yav aramizdaki yas farki bu kadar fazla olamaz, olmamali, naaayiiirrr!!!

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ay benim yine cenem dustu. Ama soz, bundan sonra en az bir hafta yorum yazmiyciim:)

Bir onceki reklam repligi uyarlamasini degistirmek istiyorum. Yeni hali soyle olsun:

Tamam simdi oldug!
Yudug, yudug, yudug

Artik ana-ogul her zaman kullanabileceginiz context free yeni bir tekerlemeniz var Kuaybecim. Hayirli olsun.

:))

gülücüklerim benim dedi ki...

sünnetiniz hayırlı olsun, Allah kolaylıklar versin,
yazınızda özellikle türkçe olimpiyatları hakkındaki yazdıkların duygularımın tercümanı oldu, bizde gururla ve gözyaşlarıyla izledik, özellikle vefa ödülü verilen rahmetliErkan Çağıl'ın eşi Arzu hanım'ın gözyaşlarıyla aldığı ödülle söyledikleri karşısında eşim dahil ben de hayret ve hayranlıkla ağlayarak izledik. Eşe ve davaya karşı bu kadar vefalı olmak......
Allah yardımcıları olsun