27 Ocak 2007 Cumartesi

Dün ev işlerine adadım kendimi.. Günlerdir yapmadığım ama eninde sonunda benim yapmam gerektiğini acıyla farkettiğim birçok angaryayı hallettim.. ( ama hala "ütülenecekler dağı" beni bekliyor yatak odasında, ağlamak istiyorum yaa..) Minik melek de beni protesto edip durdu mızmızlanarak.. Ev işleri ondan daha mı önemliymiş, o annesini yanında istiyormuş, yeni oyunlar bulup onu eğlendirecekmişim vs, vs.. Bunlar bakışlarından okuyabildiklerim.. Bir odayı bile kaç defada süpürdüm.. Başlıyorum, bir "ingaaaa" yükseliyor, süpürgeyi kapatıp koşuyorum ses yok.. Tekrar başlıyorum bir "ingaaa" daha.. Biraz oynuyoruz, veriyorum eline gıvgıvı, ben yanındayken oynuyor, ben odadan çıkınca yine "ingaaaa"... Tamam oğlum tamam.. Pis pis oturalım evde, yeter ki sen mutlu ol.. Doğal yollardan bağışıklık kazanmış olursun hem mikroplara :) Aşıya maşıya gerek kalmaz, ben de rahat ederim..

...............

Bugün misafirimiz var.. Eşimin bir arkadaşı "bebek görmeye" geldi.. Onlar Yusuf Aslanla oynuyor, ben de vicdanım rahat bir şekilde bu satırları yazıyorum.. Bütün ilgi üstünde olduğu için miniş çok mutlu.. Esnemekten ağzı ayrılıyor ama uyumak bile istemiyor.. Başka zaman olsa evi çınlatır "uyutun beni" diye.. Henüz kendi kendine uyuma kabiliyetimiz gelişmedi.. Uykusu gelince gözlerini ovuşturup mızmızlanmaya başlıyor, anneciği de onu kucağına alıp başlıyor sallamaya.. Arada da birkaç öpücük konacak tabii yanaklara, onlar olmazsa olmaz.. Keşke ilk günden ayakta sallamaya alıştırsaymışım bu bücürü.. En azından ellerim boş olurdu, kitap falan okurdum.. Eyvah yine "ingaaaa"...
...............

Yarın ( genelde sabaha karşı uyuduğum için, becerebilirsem ) eşimden önce kalkıp ona güzel bir pazar kahvaltısı hazırlayacağım inşaallah.. Zavallım ne zamandır hasret böyle lükslere :) Yani Yusuf Aslan'ı kıskanmasına hak veriyorum bazen.. Neyse bu kıskanma bahsini daha sonra irdelemeyi düşünüyorum..

( Bu kadar şeyi bir oturuşta yazmadım tabii, arada küçük bey karnını doyurdu, gazı itinayla çıkartıldı ve bir o yana bir bu yana sallana sallana uyudu :) Ben de ikinci seferde bitirebiliyorum yine yazdıklarımı.. )


- Annecim, sevilmek ne kadar da yorucuymuş yaaa.. Öpül öpül bi yere kadar.. Şimdi uyumam lazım ama hiç heveslenme 15 dakika sonra aranızdayım ! Hi haa haaaaaaa!!

5 yorum:

iremmm dedi ki...

merhaba kuaybecimm..senin o kuzunu yerim bennn SUBHANALLAH MAŞALLAH :) cok gulduruyo beni yaptiklariyla,bakislariyla :))
seni o kadar iyi anliyorum ki temizlik konusunda bilemezsin canim.ben az mi oturdum evi bilmem neler goturerek..utulerimi coook sattim baskalarina yalvara yalvara :)) hala rahat etmis degilim biliyormusun,toz alicam bende istiyorum annemmm diyen bi ses geliyor banyodan salona pesimden :) onun eline de bir bez dolan dur diyorum,ama tv yi aynalari siliyor hadii ben tekrar siliyorum :) kor topal birbirimizi agirliyoruz iste...amannn olsun sen bebeginle ilgilen en onemlisi onlar.onlar olmasa evimizi mikeler bassa nolurr basmasa nolur,dimi ama :)) öptüm seni de yusufu da..

Kuaybe dedi ki...

haklısın iremcim, zaten miniş ağlarken nasıl iş yapabilirim ki.. insanın çocuğu olunca tüm öncelikleri değişiyormuş onu anladım.. önceden olsa mümkün değil ama şimdi ev tozluymuş, ütü birikmiş.. beni pek rahatsız etmiyor. daha doğrusu etse de "yusuf mu ütü mü?" sorusu bile aklına gelmiyor insanın.. cevap belli zaten..
karakuzu tamamen iyileşmiştir inşallah.. toz almak istemesi de ilginç.. bırak yapsın, büyüyünce sana evlenince de karısına yardım eder, ne güzel :)

Minik Patikler dedi ki...

:) ahh ahhh ben de cok hayiflaniyorum sallayarak uyutmadim diye.. Benden sana tavsiye zararin neresinden donersen kardir, sallayarak mi pispislayarak mi nasil alistiriyorsan biran evvel alistir :)

nurzen dedi ki...

ilk etapta isminiz ilgimi çekti. kuaybe çok sevdiğim bir ablamı ismiydi. kabecik :) Rabbim isminizle müsemma eylesin.
minik yusuf içinde bu bloğunuz en değerli bir hatıra olacak zamanı gelince.Hyırlı ve bereketli ömürler dilerim...

Kuaybe dedi ki...

minik patikler, bugünlerde ayakta sallayarak uyutmaya alıştırıyorum ama ağlıyor ağlıyor dayanamıyorum yine alıyorum kucağıma.. O da "Her an kaybedebilirim bu kucak nimetini" mi diyor ne, anında dalıyor güzel güzel..işim zor anlayacağın..

nurzen, teşekkür ederim duan için.. blogunun adresini bilseydim ben de seni ziyaret etmek isterdim..