28 Mayıs 2007 Pazartesi


Benim küçük yaramazımın son marifeti.. Maşaallah artık bir yere tutunup çok rahat ayağa kalkabiliyor ve uzanıp koltuk üstündeki eşyaları kafasından aşağı indirebiliyor :)) Yatağını da en alt seviyeye indirdik doğal olarak..
Bu arada sol kolunun üzerinde görünen priz var ya.. Son günlerde favorisi o.. Gece lambasının fişi takılıysa çekip onunla oynuyor ya da dişini kaşıyor, yok değilse sadece prize parmak sokmakla yetiniyor.. Artık yatağına bıraktığımda da gözümü ayıramıyorum üzerinden..
..............
Emeklemeyi iyice ilerletti minik meleğim.. Koridora bıraktığımda mutfağa yanıma gelebiliyor.. Hatta dün salona bırakıp içerden birşey almaya gittim, geldim baktım Yusuf yok! Koltuğun arkasına girmiş.. Ne aradıysa artık orada..
Artık emeklemeye daha çok benziyor ilerleme şekli.. Yanlız sadece bir bacağını kullanıyor emeklerken, diğerini uzatıp yan yan gidiyor.. Hiç tam düz ilerleyemiyor yani.. Rota sapıyor sağa doğru :))
...............
Babamız döndü çok şükür.. Minişim babasını görünce şaşkın şaşkın yüzüne baktı ve "bübh" dedi.. Bu "baba" kelimesinin bir versiyonu mu yoksa doğaçlama bir şaşkınlık ifadesi mi çözemedik.. Tekrar "bübh" demedi çünkü bir daha..
...............
Dün çalıştım biraz.. Sabahtan akşama kadar sadece bir sayfa yazabilsem de çok yoruldum.. Yusufcuk sırtıma tırmanmaya çalışırken ya da mouse'ı çekip bilgisayarı devirmeye çalışırken yazdım çünkü bu bir sayfayı.. Çok zorluyor beni bu küçük afacan ama öyle güzel ki onunla olmak, tüm günü onunla geçirmek.. Herşeye değiyor..
Seni çok seviyorum küçük meleğim, küçük tırtılım, küçük bıdığım..

17 yorum:

Anonymous dedi ki...

içim gitti o prizi görünce ilerde ağlamamak için lütfen yatağının yerini değiştirin ev kazalarına dikkat

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yeni işin hayırlı olsun.

Kuaybe dedi ki...

Sevgili anonim.. hiç merak etme, öne çektim yatağını.. haftasonu da evdeki tüm prizler için güvenlik kapağı alacağız inşaallah.. emeklemeye başladı ya bücürük, ulaşamadığı yer yok artık..

Esracım çok teşekkür ederim, amin..

Ayşe dedi ki...

Gün geçtikçe neleri keşfediyorlar ve ilgi alanları nasıl genişliyor. demek şimdide prizleri keşfetti:) Evet evet önlem alınmadan olmaz ki zaten değil mi..

Rotası şaşan minik meleğinin emekleyişini severim ben:)))

Anonymous dedi ki...

Blogunuzu gezerken gördüm, oglunuza maasallah! Banada beklerim,

www.kelebekk.blogcu.com

Kuaybe dedi ki...

evet Ayşecim.. neleri keşfediyor bir bilsen.. çöp kutumuz iki kere devrildi, çamaşır makinesine tutunup içini inceliyor, ayakkabı boyası bile büyük keşif onun için :)) alınacak o kadar önlem var ki.. herşey potansiyel tehlike bu bebişlere.. Alla'a emanet hepsi..

Merhaba kelebek, hoşgeldin.. hemen bir iade-i ziyarete geliyorum şimdi..

anne ve cocuk dedi ki...

hayati BO ve BS olarak ikiye boldum. bebekten onceki yasam,bebekten sonraki yasam...prizler biraz boyu uzasın kapı kolları,camlar... nelerin tehlikeli olabilecegini onceden kestiremiyor insan...bebekten sonraki yasama meleginle beraber hosgelmissin...bu zamanlarinin tadini cikar buyudukce daha da zorlasiyor cunki.....
bu arada sicak yorumlarin icin tesekkur ederim..

sumuklubocek dedi ki...

Kuaybecigim, bundan sonrasi cidden hizla gelisecek, goreceksiniz ;)
aman da minnos, ne guzellikler yapiyormus, biz de uzaktan seviyoruz onu...

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

NERDE YARAMAZLIK ORDA BIZIMKILER.OKADAR OYUNCAGIN ICINDEN SEN GIT PRIZLE OYNA))))SIMDI RANA CANTAMI ACMIS ICINDEKILERI BOSALTIYO))GORMEMEZLIKTEN GELDIM)))YAZMAK ICIN)
MASALLAH YUSUF ASLANA EMEKLIYO BENIM KIZ BU KONUDA COOK TEMBEL EMEKLEMEDI AMA BIR SEKILDE ISINI GORUYO))YAZILARINI ZEVKLE OKUYACAZ INSALLAH RABBIM KOLAYCA YAZMANI NASIP ETSIN YUSUFCUGU KOKLA BENIM ICIN.BU ARADA BIRKERE AGLASIN BABASININ YANINDA NASIL BIR TEPKI VERECEK MERAK ETTIM.BANADA ARKADASLAR TARAFINDAN COK SOYLENDI BIRAK AGLASIN ALISIR DIYE AMA AGLAMAYA BASLAYNCA RANA ESLEMI NASIL SUSTURACAKLARINI SASIRMISTILAR))))

AsYa dedi ki...

kuaybecim demek 8 aylıkken böle yataklarında tutunarak kalkıyolar,bizim babiş te takmış kafayı bir yaşından sonra çocuk trabzanlara çıkar düşer diyo..zaten kaldırmak gerek ki o zaman çocuklar rahat rahat insin istediği zaman di mi?
prizler konusunda biz de şimdiden kapaklarını alalım diyoruz hatta şimdiden pencerelerin üst taraflarına mandal gibi şeyler var onlardan alalaım diyo babişimiz:)
çok hızlıyız:) daha doğuramadım ama bi sene sonrasını hesaplıyoruz ..
yusuf günden güne büyüyo gerçekten ,umarım yemek olayıda düzelir.
hee bide yeni işin de güzelmiş..yazmak güzeldir..öptük Yusuf abimizi ve annesini:)

AYSUN dedi ki...

Çok şeker çook. Demek birkaç ay sonra bizimki de emeklemeye başlayacak. Sizden öğrenecek şeylerimiz var okumaya devam:)

afacan minnoşlar dedi ki...

bloğunuzu mutlu çocukların bloğunda gördüğümden beri ilgiyle izliyorum ama bu gün acayip yazmak geldi içimden ,ziraaa benim karınca sizin meleğinizin bir gelişmiş modeli oluyor :))))Allah size kolaylık versin yavrunuzada sağlık sıhhat ,inşaallah ...
AYŞE

Kuaybe dedi ki...

sevgili "anne ve çocuk", ben teşekkür ederim.. çok haklısın.. çocuk en byük milat bşr kadının hayatında.. bu arada daha da mı zorlaşacak!!!! biri bana yardım etsin..

Sümüklücüm, canım benim.. evet o kadar hızlı gelişiyor ki herşey.. Ozan gittiğinde emeklemiyordu, geldi, Yusuf emekliyor.. iki günün içinde bir bebek çooookkk büyüyor :))

Eminecim sağol canım.. bakalım zevkle okuyacak mısınız yazdıklarımı :))

Ranacık da emekler merak etme.. gerçi her çocuk emeklemezmiş, birçoğu emeklemeden direkt yürürmüş.. o yüzden emekleme gelişim basamakları arasında sayılmıyor.. okuduğum bebiş kitabında "önemli olan bebeğin sitediğini alabilmesi ya da ona ulaşmaya çalışması" diyordu..

Kuaybe dedi ki...

Asyacım hakikaten çok hızlıymışsınız maşaallah :)) şimdiden priz kapağı ha :))

bizim yatağın parmaklıkları çıkıyor zaten.. kendi inebileceği zaman çıkartırız herhalde biz de.. aşağı sarkıp düşmesin bücürük..

Merhaba Aysun hoşgeldin.. demek bir bebiş var bizi takip eden.. biz de gelip onu ziyaret edelim o zaman :))

Merhaba Ayşecim sen de hoşgeldin.. senin karıncana da bir ziyaret lazım hemen.. üst modelimizi merak ettik :)) duana da amin diyorum, tüm melekler için inşaallah..

arzu dedi ki...

ya bu Yusufcuk biim Aslihan'nin erkek versiyonu:)))o yuzden mi bilemiyorum cooook seviyorum, cok seker masaallah:))aslihan guvenlik muvenlik kapagi demez onu bile cikiridi bi sekilde, nasi yapiyordu bilmiyorum:)kucucuk isaret parmagini sokmaya calisirken yakaladim bi kac kez, sonra gozlerim heeepppp uzerinde oldu, ve cIsssss oldu onunda ismi, bi dahada yaklasmadi sukur:)Buaada yeni isin hayirli ugurlu olsun, cok sevindim adina, masaallah canim:)

Kuaybe dedi ki...

Çok teşekkür ederim Arzucum, inşaallah hayırlı olur..

EminimYusuf da dinlemez güvenlik kapağı mapağı ama ben yine de takayım da içim rahat etsin.. benim de hep gözüm üzerinde, bir dakika ayırmak mümkün değil ki zaten :))

Öptük Aslıhan hanımcığı :))

Kuaybe dedi ki...

Sevgili Aysun ve afacan minnoşların annesi.. her ikinizin de sayfasını ziyaret ettim ama yorum bırakamıyorum.. başka arkadaşlar da var yorum bırakamadığım.. onların da yorum sayfası "pop up" şeklinde, belki onunla ilgisi vardır.. şimdi tekrar deniycem..