15 Temmuz 2007 Pazar

Köye gitmeden önce :)) İzmir'den (İKEA'da) aldığım birkaç şeyi paylaşmak geldi içimden nedense.. Belki çok severek aldığım belki de sizin de işinize yarayabilir diye düşündüğüm için..


Bunlar bebişim için aldığım yumuşak oyuncaklar.. Aslında daha çok çeşidi vardı ama bizim küçük seçici, kendisine uzattığım birçok seçenek arasından yanlızca bunları beğendi ve alıp hemencecik kemirmeye başladı :)) Diğerlerine bakmadı bile.. İşim var benim bu minişle galiba.. Yakında bizi de beğenmez bu küçük bey :))

Bunlar diş kaşıyıcı değil ama gel de bunu Yusufcuğa anlat..

Bu oyuncaklar neden işime yaradı? Şimdi bu konuya değinelim..

Benim minişim malumunuz uykuyu pek sevmeyen ve uyuyacağı zaman da çok zor dalan bir bebek.. Sallayarak uyutsam da durum değişmiyor.. İzmir'e gitmeden önce, eline birşey verip salladığımda daha çabuk daldığını farketmiştim.. O zamanlar diş kaşıyıcı ya da emzik tutucuyla falan idare ediyorduk ama ben sıkıca kavrayabileceği yumuşak bir oyuncak arıyordum. İşte bu minik şeyler tam bunun için.. Şimdi uyuyacağı zaman Yusufcuğun eline "kapliş"i veriyorum, o da kafasından sıkı sıkı tutup onunla uyuyor.



Bunlar da küçük parmak kuklalarımız.. Yusufcuğu mamiş yerken oyalamak için..




Yemek yedirme seanslarımız hala çok acı verici geçiyor. Hele dişi patladığından beri jel sürmek için bile ağzını açamıyoruz tatlımın.. Arada gazoz içmek ya da zararı faydasından fazla olan birşeyi ( mesela çokokrem ya da hazır pasta ) yemek için kucağıma atlıyor ama onlar sayılmaz.. Hala yemek yemiyor benim minişim..


Kendimi ne kadar kötü hissettiğimi anlatamam.. Anne olarak çok yetersizim galiba.. Yusufcum fındık kadar kaldı.. Emzirsem de vitamin kullansak da durum değişmiyor.. Sağlığı yerinde çok şükür ama insanlar kaç aylık diye sorduğunda aldıkları cevaba şaşırıp bir daha dikkatlice bakıp "hımm" diye burun kıvırdıklarında çok moralim bozuluyor..


Neyse..
Ben aldıklarımdan bahsediyordum değil mi..

Bu kadar oyuncak ve kuklayı derleyip toplamak için de bu kutular birebir..





Bu da yine İKEA'dan aldığım alt değiştirme takımı..



Adı bu olmayabilir ama ben böyle tarif edebildim :)) Bebişin yatağına takılabilir olması çok hoşuma gitti.. Hem yer kaplamıyor hem de bez, pamuk, krem vs. ne varsa ortadan kaldırıyor..

Ama bunu taktığımdan beri Yusufcuğu yatağına bırakamıyorum. İstisnasız her seferinde devirdi çünkü ne var ne yoksa .. O da birşey değil, bu kutulara tutunup kalkmaya çalışıyor ama kancalar kaydığı için düşüp duruyor.. Kafasını tahtalara vuracak diye korkuyorum..



Sadece Yusufcuk için değil, evimiz için de bazı şeyler aldım tabii..
Örneğin bu küçük, şeker gibi vazoları ya da renk renk bıçakları..



( Domates, biber ve kurusoğana yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz )

Bu kesme tahtası da harika..



İçinde ne doğrarsanız doğrayın ikiye katlayıp hiçbiryere dökmeden tencereye ya da kaseye boşaltabiliyorsunuz.. Çok işlevsel gerçekten.. Ben gıcık olurum da doğradığım domatesleri tencereye veya tavaya boşaltırken suyunun kenarlara akmasına :)) O yüzden bana çok hitap etti bu ürün..


Aldığım üç küçük tencere ve tavanın fotoğrafını da koymayayım artık.. Onlarla oğluma minik minik yemekler yapacağım inşaallah..


Bir de yese miniciğim, bir de yese..

12 yorum:

iremmm dedi ki...

sen ikea dedikce benim sinirim tavan yapiyoooo :(( ya bi ben kaldim su ikea'y gitmedik galiba..sanirim cok zengin cesid olan bir yer..baksana rengarenk donatmis kuayben hanim evini..paşanin odasini :)

gule gule kullan tatlim cok begendim hepsini..hemde cok kullanisli seyler...


paşama da uzulme lutfen..cani içinde olsun yeter..bnim oglum citi piti hahahaha de gitsin :)) milletin agizi torba diilki buzesin..onlari susturmak senin elinde..sikma caninii...hic biseyi yok oglumun MASALLAH..yedigi kadar yesin...Hic bisi olmasss ;)

Sabahnur dedi ki...

parmak kuklalarının kara hayvanları serisi de bizde var.

ikeaa eviniz herseyiii :) mail atıp reklam ücreti istesene:p

Minik Patikler dedi ki...

Canim seni en iyi ben anlarim herhalde, ada bebek bu iki hafta icerisinde yarim kilo verdi, dusun artik...

sumuklubocek dedi ki...

yusufcugun uyuyan fotosu cok tatli masallah, aldiklariniz da herbiri cok guzel, gule gule kullanin insallah.
yazinin en cok minik melegin yeme(me)siyle ilgili duygular dikkatimi cekti aslinda. distan bir gozlemci olarak soylemeliyim ki, masallah tatli yusuf fotograflardan cok cok saglikli gorunuyor, bence hic de oyle yemegen bir bebek gorunumu yok, o yuzden moralini bozma canim.
biz selim'e ek gidaya gecerken uzun sure yogurt ve su tarz
http://www.gerber.com/prodcat?catid=508
hazir meyve ve sebze pureleriyle baslamistik. Annemler de gelislerinde ulkerin bu cesit bebek urunlerinden getirmislerdi, ondan da verdik ve zamanla bu sekilde yemege alisti. belki coktan denemissinizdir (hani tereciye tere satmak gibi olmasin ;) )ama bir de onlardan deneseniz, ve cok begendigi, seve seve yedigi bir tat olursa bir sure yemege alismasi icin ona devam etmeniz uygun olabilir. Aslinda bu aylarda amac biraz da distan gidaya alistirmak bebekleri, o yuzden bir sure ayni seyleri yese de en azindan birseyler yemis olacaktir.
Nacizane boyle bir oneride bulunuyorum ama dedigim gibi minik melek zaten saglikli gorunuyor o yuzden de fazla endise etme insallah diyorum.
Bu aralar bizde de ayni konular var aslinda; Selim kendisi yemek yiyor -biz yedirirsek yemiyor cunku, ve kendi yedigi de minnacik birsey- ama bir gecis donemidir diyerek simdilik pek de fazla takmiyorum bu konuyu. O yuzden oyle kendini yeterzi anne gibi hissetme canim; hersey bir kenera senin sevgin ona bol bol yeter ;)
cok mu konustum ne :)))
opuyorum minik melegi kocaman!

yastuf dedi ki...

Minik oyuncaklar harika ve aldiginiz hersey tabiki zaten IKEA dan alinan bir cok seye bayilirim ben.Ama benim yasadigim eyalette yok ama Houston da var tabi biz her ay mutalaka gitmemize ragmen hala IKEA ya ugrayamadim online dan bakiyorum arada ama ins...bir gun ugruycam ....simdi senin aldiklarini gorunce daha cok ugrayasim geldi:-)))sevgityle canim .bu arada kg sundan cok sagligi onemli minik meleginin bence Kuaybe cim.Sevgiler.

Kuaybe dedi ki...

İremcim kızma kızma.. İstanbul'a gidince niye gitmedin bakiim İKEA'ya.. suç benim mi şimdi yani :))

Hem bak ben sana da miniş bi hediye aldım oradan.. sürprizi bozuldu ama napiim sen kaşındın :))

Sabahnurcum bir dahaki gidişimde de o seriyi alacağım inşaallah.. ilerde bu kuklaları bitip tükenmek bilmeyen masallara kahraman yapmayı da düşünüyorum çünkü.. malzeme bol olsun di mi ama :))

Evet yaa, ben reklam ücreti alayım bari bunlardan.. ya da bana her sene belli bir miktarlık alışveriş çeki versinler.. alacağım çok şey var daha..

MP'cim.. bu bizim minişler çok benziyor gerçekten.. uyku yok, yemek yok.. motor desen süper güç.. hareket tavan yapmış.. kilo tutmaz bunlar, tutmaz :((

Hasta mı yoksa küçük adamım?

Sümüklücüm, yorumun ilaç gibi geldi valla.. gerçekten iyi görünüyorsa meleğim çok sevinirim.. boyutlar küçük olsa da iyi görünmesi, sağlıklı olması daha önemli çünkü..

Bahsettiğin meyve pürelerini ben de denedim. Daha bu sabah da güç bela birazcık babymix yedirebildim ( hazır bebiş yoğurdu ) ama benim meleğim ne verirsem vereyim bir süre sonra ağzını kilitliyor.. ya kaşık ağzını acıtıyor ya da zannettiğimden çoooook daha ufak bir midesi var.. ama üç kaşıklık bir mide de olmaz di mi? off yaa oooffff....

Yasemincim bence sen de git ve cici cici şeyler al bebişine.. hatta ben yatağı bile oradan almadığıma çok pişman oldum..

Dediğin gibi sağlığı daha önemli meleğimin, Rabbim sağlık sıhhat versin bebişlerimize :))

AYSUN dedi ki...

Yazdıklarım uçtu mu aceba?? uyuz bağlantı ... Herneyse. ikea geziniz süper ve aldıklarınız da harika. Yusufcuğun kuklalaına bayıldım. Onlara dalıp güzel güzel yesin yemeğini inşallah...

AsYa dedi ki...

aynılarından bizde de var :)
ama burda o minik peluşların bazıları yok mesela fil yoktu ben görmedim..ama ikeadan alışveriş gerçekten zevkli..

Yusuf'un yeni incisi hayırlı olsun devamını bekliyoruz diş fotolarının:)

Bu arada canım belki Yusuf tip olarak öyledir ..Sen de gördüğüm kadarıyla mini minnoş bi hanımsın:) Belki de çok yapılı bir çocuk olmayacak niçin bunları kafana takıyosun..
Önemli olan sağlıklı olması bebeğinin..
Çok öpüyorum sizi ..
Yusuf uyurken elinde ki kaplumbağa varya aynısını Efe'nin yatağına koydum ben hehe

Kuaybe dedi ki...

Asyacım, İKEA İKEA dedim, canın çekti di mi, ah bu hamilelik :))

Demek bizim kaplumbağamızdan aldınız, yuppii.. yaşasın kaplumbağa kardeşliği :))

Dediğin gibi, ben de Yusufcuğun çıtı pıtı bir bebek olacağını düşünüyorum artık.. başka çarem de yok zaten..

Bebekhikayesi dedi ki...

Kuaybe, yemiyor diye üzülme, eğer sağlıklıysa sık hastalanmıyorsa yememesi, az yemesi önemli değil. Benim kızım da hiç yemiyordu, binbir oyun binbir şaklabanlık yapıyorduk onlarla biraz yese de sonra hiç yememeye başladı, sadece emmek istiyordu. Sonunda dayanamadım 15 aylık gibi emzirmeyi bıraktım ama sonra da yemesi değişmedi. Ama şimdi 2,5 yaşında ve çok şükür düzeldi gibi, yine uğraştırıyor, toplu bir çocuk değil ama sağlıklı elhamdülillah...
Öyle sık sık bir şeyler yedirmiyorum, abur cubur izin vermiyorum. Yoğurdunu ara öğün gibi değil de yemeğinin yanına koyarak yediriyorum vs vs.

Cicilerinizi gül güle kullanın, sevgiler...

Güneşligünler dedi ki...

Ben de İkea'nın her şeysine bayılıyorum, henüz hiç gidip alamasam da. :) Aldıklarının hepsi de çok güzel ve gerçekten işe yarar şeyler. Güle güle kullanın hepsini. Kuaybenin kilosunu takma bence kafana. Çünkü önemli olan kilosu değil sağlıklı bir bebek olması. Sen de bunu bilen bir annesin çok şükür. Başkasının ne dediği o kadar da önemli değil...

Kuaybe dedi ki...

Aysuncum inşaallah kuklalara dalar da dediğin gibi yer mamaları güzel güzel :))

Bebek hikayesi hoşgeldin..
Dediğin gibi sağlıklı olması daha önemli ama insan yine de takıyor işte.. yemeyen çocuk çok yıpratıyor anneyi.. ben memeden kesmeyi de istemiyorum hiç.. çünkü senin de dediğin gibi o da işe yaramıyormuş.. böyle idare edicez bakalım gittiği yere kadar..

Merhaba Ahimsa.. teşekkürler yorumun için.. "Başkası ne derse desin umrumda değil.." diyorum çoğu zaman ama olmuyor işte.. insan bebişi yesin, büyüsün istiyor.. yine de zorla olmuyor hiçbirşey.. Allah kolaylık versin hepimize ne diyeyim..