18 Eylül 2007 Salı

Sevgili okuyucu,
bu yazı yazarın oldukça sinirli olduğu bir anda yazılmıştır ve sinir bozucu öğeler içermektedir.. Bunları "nötr"leyecek pozitif enerjiniz yoksa lütfen okumayınız..
Aksi halde çevreye verdiğimiz zarardan sorumlu olmayacağız..

..................


Çok sinirliyim çoookkkk..

Yaklaşık on gün önce "iyi" bir firmadan bir yatak odası takımı aldık.. Siparişini verdik daha doğrusu ve en kısa zamanda teslim edeceklerini söylediler.. Ayın 20'sinde büyük bir misafir grubu ağırlayacağımı ve hemen teslimat istediğimi anlattım, "Tamam" dediler.. On gün oldu ben bekliyorum.. Telefon telefon üstüne neyse ki bugün yatak odası geldi..

Ama tam değil.. Şifonyeri yok!

"Ne zaman gelir abi?"
"Valla fabrika ne zaman gönderirse abla.."

Dördüncü telefonda sevkiyat müdürüne ulaştım, durumu anlattım.. Fabrikayla konuşup yarın göndereceklerini söylediler..

Bu arada montaj için gelecek arkadaşları bekliyorum..
-Nakliyeyi farklı, montajı farklı ekip yapıyormuş -
Onlar gelip yatak odasını kuracak, ben yerleştireceğim ve alışverişe gideceğim.. Yusufcuğun bezi bitmek üzere, kesin gitmem lazım..

İftar oldu olacak hala gelen giden yok.. Bir telefon daha..

"Aaa gelmediler mi? İftardan sonraya kaldınız galiba, gelirler gelirler.."

Az önce montaj ekibi gitti! -Lütfen yazı saatine bakınız!-

Ama terslikler bizi terketmedi..

Boydan boya ayna olan üç kapıdan birisi nakliyede çatlamış! Onu monte etmediler.. Dolaplardan birisinin menteşesi yok -kutudan çıkmamış- ve ufak bir bölüm de gelmemiş!!

Tek kelimeyle delirmek üzereyim..

Benim yatak odasındaki tüm muhteviyatım da salon ve oturma odasına paylaştırılmış durumda bu arada.. Yemek masamın üstü bile nevresim takımları, Yusuf'un kıyafetleri ve havlularla dolu!!

Sabırsızlıkla yarın sabahı bekliyorum ve bu "iyi" firmaya en fazla üç saat veriyorum..

Ben telefon ettikten sonra hemen gelmezse eksikler ve ben akşama kadar yerleştiremezsem o odayı, kocaman harflerle yazacağım isimlerini buraya.. Nasıl en iyi reklam müşteri memnuniyetiyle oluyorsa en kötü reklam da müşteri memnuniyetsizliğiyle olur herhalde..

Offfff...

Perşembeye iki gün var..

Yatak odası yerleştirilip temizlenecek..

İki odanın perdesi kaldı, onlar yıkanacak..

Koltukların yıkanan kılıfları geçirilecek..

Yusufcuğun dolapları yerleştirilecek..

Ev süpürülecek, silinecek, toz alınacak..

Mutfak dolapları silinecek..

Sarma sarılacak, kek börek yapılacak..

Son gün yemekler pişirilecek..

Yusufcuk yıkanacak, paklanacak, "doom günü şekeri" haline getirilecek..

Ya da ben bu gece kafayı yiyeceğim ve perşembe günü gelen misafirler oturabilmek için koltukların üstündeki kazakları ufaktan ufaktan kenara itip "Vah vah, çok da gençti zavallı.. Derdi neydi ki acaba?" diyecekler..

Siz biliyorsunuz artık, onlara anlatırsınız olur mu?

23 yorum:

SenaBera dedi ki...

Aaa tam ben senin sayfandaki yorumları okurken, bir de baktım ki yeni post yazmışsın..
Yatak odasıyla ilgili aksiliklere çok üzüldüm,maalesef bizim ülkemizde bu işler aksaklıklar olmadan yürümüyor..Biliyorum kolay değil, ama lütfen canını sıkmamaya çalış, eminim herşey yoluna girecek
ve Yusufcuğun doom günüsü harika geçecek..Allah kolaylık versin ve harşey çook kolayca hallolsun,daha da olmazsa bana bi mail at,Ankara'
dayım ve koşa koşa yardımına gelirim inan ...
Kolaylıklar..

AYSUN dedi ki...

oyy oyy oyy kuaybeciim:( Durum vahim ama yarın gelirse herşey sen yetiştirirsin mutlaka... Sıkma canını dicem ama işe yaramayacak biliyorum... Keşke oralarda olsak da gelip bir işin ucundan tutuversek...

SenaBera dedi ki...

Bu arada sevdiklerimiz seninle de çok benzeşiyor..Zaten mutlaka tanışmak istediğim ve tanışmadan yakın arkadaşım gibi gördüğüm 4-5 blogger den birisin ...

Anonymous dedi ki...

Ayy canim yaa bu konularda bende eve tasinirken cok cektim ama en azindan böyle misafirim falan gelecek degildi, yinede ortalik darmadagin oluyor insan sinir oluyor tabiki.
Insallah yarin tüm bu islerini halledersin, bir arkadasin yahut yakin birisini yardima cagirsan belki daha kolay olur senin icin.
Sevgiler..
KeLeBeKk

yastuf dedi ki...

sakin ol Kuaybe cim yetisir ins...ben cok iyi anliyorumseni benimde gecen mobilyalarim geldigin yatakodamin sifonyerinin aynasinin arkasina,su degtirmisler biseler yapmislar,bizde kabul etmedik tabi bakalim ne zamana gelir.Yatagida king istedik diye basliklarinin ancak 1 ay sonra gelebilecigini soylemislerdi,hadi ona neyse dedik.Bide o oyle oldu.Ama tabi senin yetistirmen gereken misafirlerin var ,ins...yetisir,sen yinede sikma canini.

arzu dedi ki...

Kuaybecim, canimcim, anliyorum cok can sIkIci birsey yasiyorsun ama inan bence dogum gununuz cok guzel olacak, bu da her guzel sey oncesinde olan sIkIntI veren bir olay sadece diye dusun ve rahatlamaya calis!!insaallah hallolur yarina kadar! ve hersey gonlune gore olur canim...

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Boşver güzelim herşey yetişir. Mühim olan yusuf bonbonu neşeli olsun. Bu firmalar ne kadar tanınmış olursa olsun oluyor, mutlaka herkesin bu konuda kanayan yarası vardır, bende boranın odası yüzünden erken doğuracaktım. Nerdeyse doğumdan 3 ay önce verdik siparişi adamlar 45 gün sonra getiririz demişti. Doğuma 1 hafta kala gelmişti. Ama ne oldu oda geldi eskidi bile üzme sen tatlı canını.

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

CANIM BENIM KESINLIKLE TATLI CANINI UZME HERSE YOLUNA GIRECEK.OLMAZSSA FARKLI BIR ORTAMDA KUTLARSINIZ YUSUFCUGNUN DOOOM GUNUNU.TUM GUZELLIKLER VE KOLAYLIKLAR SIZIN OLSUN

afacan minnoşlar dedi ki...

Kuaybecim sahiden sıkıntılı olmuş ama boşver rahatlamaya çalış en kötü ihtimalle yatak odasının kapısını kapatıp orayı iptal edersin...
senin bu yaşadığının bir benzerini bir beyaz eşya firmasıyla yaşadık biz, adamlar telefonda uğraştırdılar günlerce beklettiler ,olmadı terslediler ,ama biz büyük bir gazetedeki tüketici köşesine markanın adınıda vererek meramımızı yazıp yayınlanınca bu defa fabrikadan bizzat aranıp daha önce çok isteyipte ulaşamadığımız kişiler tarafından işimiz görüldü ;)

AsYa dedi ki...

tatlım iyi firmalara güvenilmiyo..hatırlasana benim efeye aldığım çilek yatağını...
bir sürü sorun..

sen en iyisi hiç beklemden şikayetim var a yaz..bak nasıl arıyolar..eğer kurumsal bir şirketse ararlar yani..

hem ne çekiniyosun yaz adını....bilelim ona göre bizde uğramayız..böyle yapanlara böyle cvp veririz..
iyi dediğimiz firmalar müşteriye doymuş oluyo...altları kuru keyifleri yerinde yani..
uamrım çözersin de biran önce keyfin bozulmaz şu günlerde..

Doom günü çocuğunu öperis...

zeynep dedi ki...

kuaybecim mobilyacılar hep böyledir. her daim böyle yaparlar. eğer ki parayı peşin vermişseniz daha da oyalarlar. benim arkadaşım yeni evliydi ve mobilyaları evlendikten tam 3 ay sonra geldi. modokodan almışlardı. kocasıyla bu mobilyalar yüzünden nerdeyse boşanma aşamasına geldiler. ve gelen mobilyalar yırtık pırtıktı. yeniden kavga dava sonucu yeni mobilya aldılar mağazadan.

canımcım boşver takma bunları. senin misafirperverliğin önemli. evinin nasıl olduğu falan değil.anlıyorum insanın sinirlerini çok bozuyor ama kendini üzmeye değer mi? hayır değmez. nasıl olsa gelecekler..ya da sen eğer paralarını ödememişsen ödemede kesinti yap. ya da geç ver. ne bileyim sen de onlara bir şekilde ceza kes.

merak etme yusufçuğun doğum günü çok güzel olacak:)))

k.i.s.d. dedi ki...

Tatlı kız sana hiç yakıştıramıyorum sinirli bir yüz ifadesini:)

Mobilyacılar var ya hepsini al bi çukurda yak diyesim geliyor, evimizi kurarken biz çok çektik. Hatta şu anki yatak odası mobilyamı benim istediğim gibi yapmadıkları için eskir eskimaz muahahaha a çıkğıkları eşliğinde yakmak istiyorum:)

Sinirlenmeden mantık çerçevesinde bu aadmlara ağızlarının payını vereceğini biliyorum. Sinirlenmen de zaten bişiy ifade etmez, heriflerin ne kadar pişkin olabileceğini biliyorum.

Kendine dikkat et tatlım. Sinirlerin lazım:)

uçan talhanın annesi dedi ki...

geçmiş olsun kuaybe! bu firmalar neden se insanı çıldırtıyor. ben de evlendiğimde oturma odası koltuklarımdan çok çektim. şikayetleri ettik ama adamlar yine hiç bişi olmamış gibi rahat hareket ettiler.
olmadı yatak odanın kapısını kilitlersin. tüm dağınıklığı da oraya yığarsın. mühim olan yusufcuğun eğlenmesi. onun gülücükleriyle sen de rahatlarsın :D
sana kolaylıklar dilerim.

feyza dedi ki...

Canım yaaa çok üzüldüm inşallah herşey istediğin gibi olur eksikler tamamlanır ve Yusuf cuğun doğum günü umduğundan daha güzel geçer sıkma canını..

Ayşe dedi ki...

Kuaybecim,tüm arkadaşlar öyle güzel ve rahatlatıcı yazılar yazmış ki, inan taşınma telaşesinde olan ben bile rahatladım biraz, okuyunca yorumları..bizde de öyle karışık ki durumlar, taşıncaz, taşınırken buradan mobilyalarımızın birçoğunu götürmiycez...bilmiyorum ki ne kadar sürecek bomboş bir salonda volta atmalarımız:S mobilya seçmek zor, seçenin eve gelmesi zor, geldikten sonra içe sinmesi zor...inşallah bu zorlukları aşarız sizde bizde... hem maşallah siz çok bilinçlisiniz, hiç sanmıyorum sizi üzüp çekip gidebileceklerini..inşallah hızlı hızlı ve güzel güzel olur işleriniz...

Minel dedi ki...

şu yazılan satırların tıpatıp aynısını geçen hafta içinde bizde yaşadık o işinin ehli mobilyacı sayesinde!!!işin en garibi ne biliyormusunuz "adam demesinmi ben prensip sahibiyim bakmayın böyle olduğuna "diye..
dedim prensiplisi böyle ise diğerlerini hiç düşünemiyorum bile..
bütüüün ıvır zıvırları doldur yatakodasına kapıyıda sıkı sıkı kapat eğlenmeye bak:):):)
Allah yardımcın olsun
Doom Gününüz Kutlu Olsun..

annegül dedi ki...

Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Kendini bu kadar yıpratmana üzüldüm.Ne o öyle kafayı yiyicem, vah vah felan.Sen ki şu 1 sene içinde ne badireler atlatmış Yusufcuğu bu günlere getirmişsin.Düşün Yusufcuğun gazlı uykusuz günlerini,etrafa saçılan yediremediğin yemeklerini,evini her zaman temizleyememen üstüne bir de Yusufcuğun her tarafı meraktan talan etmesini vs..Bu daha ne ki sen gör yatak odası takımın gelip de yerleştirdiğinde Yusufcuk gardolabın içinden çıkmayacak onun da tadına bakacak, çekmecelerin altını üstüne getirecek :)) seni aldığına pişşmaan edeceek :)).
Hepsi hallolur inşaallah, olmadı iki geceliğine yatak odasına tıkıver kapıyı da kilitle gitsin. Önce diğerlerini hallet bence, ayrıca yetişir daha 2 gün var unutma. Belkide bu saate kadar çoğu bitmiştir. Kolay gelsin canım kendini üzme.
Blog dünyasında meşhuur bir polyanna anne demiş ki:
Birisini ya da birşeyleri özlemeyi severim..
O bekleyişin, kavuşmadan daha heyecanlı, daha gizemli olduğunu bilirim..
(kaynak: http://www.minikmelek.blogspot.com/16 eylül 2007) :)))…

sumuklubocek dedi ki...

Kuaybecigim sinirini bozma canim insallah hallolur hepsi biran once. Ama, bence elinde coktaaaan once firmanin musteri hizmetlerine, ilgilenmezlerse de cok okunan bir gazetenin tuketici kosesine sikayet edebilecegin malzeme var. Cidden boyle durumlarda hakkimizi korumamiz lazim yoksa bu bekleyisler malesef cok surer.
***
Bizim esyalarimiz gelmemisti ya uzunca sure; ustune sikayetle hakkimizi aldik, gecen zamani ve moral bozukluklarini geri alamiyorsun malesef o yuzden sikma sen canini.
Sen once minik melege sonra da bizlere lazimsin canim ;)

Muhammed Yusuf dedi ki...

yarım saat sonra Yusuf'un doğum günü sanırım:)Tebrik ederim ve umarım umduğunuz güzellikte bi gün olur;)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Dert etmeeeee, olumlu dunya, degmez:)

Yig herseyi yatak odasina, cek kapisini, otur salonunda:)

Hatta soyle de yapabilirsin, doom gunune gelenlere kendini acindir, hep bir elden yarim saatte toparlayiverin herseyi:P

evo dedi ki...

yeni gordum postunu insaallah dolabin tamamlanmistir.her zaman yetistiremeyecegim sanir insan ama sonunda hersey yetisir.eminim dogum gununuz cok guzel gecicek.annen yada yakin bir arkadasin akraban varsa yardima cagirabilirsin iki kisi hersey daha cabuk hallolur.sevgiler...

nursen dedi ki...

sıkma canını ben de birkaç sene önce baz almıştım ve ancak 1 haftada teslim etmişlerdi ve biz 1 hafta boyunca göçebe hayatı yaşamıştık ve her telefon edişimizde bugün gelecek dediler.Eşim de Bu çok ünlü firmanın Kayserideki merkezini aradı sonunda ve 1 günde teslimat gerçekleşti.Benim sana tavsiyem internetteki şikayet sitelerine yaz derdini biz bu yöntemi çok kullanıyoruz ve genellikle sonuç alıyoruz.Hatta bir kaç firma şikayetinizi siteye yazmadan bizi arasaydınız hallederdik dedi halbu ki biz en az 10 kere aramıştık.O tür sitelerde şikayetten sonra hemen ertesi gün firmadan bir yetkili arıyor seni benim kullandığım site www.sikayetvar.com bence şansını dene.

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Uf ya... niye boyle bu ureticiler. Bizim de basimiza geldi benzer bir olay bugun. 6 ay once motoru degisen ve hala garanti kapsaminda olan camasir makinasi bozuldu. Annem ariyor "geldik" "gelicez" derken 3 gundur oyaliyorlar. Bugun biri geldi, makinayi acti, ne oldugunu anlamadi, kapadi gitti. Sonra gelip yapacaklarini soyledi. 10 sefer arama ve "birazdan oradalar" sozleriyle gun bitti, ne gelen var ne giden. E yarin pazar, pazartesi insallah gelirler.
Kizimin koca legen yikanacaklari da bu adamlarin gelisini bekliyor!
uf ufff
Esra