19 Ekim 2007 Cuma

- Canım MP'cim hamile.. Tebrikler canım.. Sana sağlıklı bir hamilelik, kolay bir doğum ve hayırlı bir evlat diliyorum Allah'tan.. Bir de tahmin yapalım hadi.. Bebiş kız bence :))


- Bir diğer hamilemiz de Yeşim teyze.. Onun bebişi için de aynı tahmini yapıyor ve ona da aynı şekilde dua ediyorum.. İkinizin de hayırlı haberlerinizi alırız inşaallah..


- Ciddi ciddi çalışmaya başladım.. Serdim masanın üstüne kitapları, kağıt-kalemleri, iki gündür fırsat buldukça oturuyorum başına.. Kitabımın iki sayfası hazır.. Bu hızla gidersem önümüzdeki 4. yılın sonunda kitabı bitirebilirim ama benim sadece 2 ayım kaldı!! Durum vahim ötesi yani.. Yusufcuğun günün 20 saatini uyuyarak geçirmesini sağlayacak taktikler üzerinde çalışıyorum, her türlü teklife açığım :P

Bu sebebten İstanbul'a gitme işi de yattı tabii.. Bayrama kadar bu kitabı bitirip teslim etsem başka birşey istemem.. Çok bunaldım yaaaaaaa :((


- Küçük armutu merak edenler için not.. Ama atom karınca bir türlü sabit durmuyor.. Doktorun dediğine göre üç-dört güne kadar tamamen iyileşmiş olacakmış inşaallah.. Çok şükür ki ağır geçirmedi.. Gece ( vallahi abartısız ) 10-15 uyanmaya bir de gündüz ağır tempo eklenseydi mahvolurdum ben!!


- Mirzacık ve annesi de iyiymiş.. Göbişi düşmüş bugün tatlımın.. Büyüyor halasının kuzusu..

- Yusufum artık bebek değil tamamen çocuk oldu gözümüzde.. Yaptıklarına hayret etmeye devam ediyoruz.. Biliyorum her çocuk yapıyor aynı şeyleri, hepsi aynı aşamalardan geçiyor ama insan titreyerek kucağına aldığı fındık kadar bebeğinin gün gelip de büyüdüğünü, kendi yemeğini yemeye çalıştığını, adım adım takip ettiği annesinin kucağına atıldığını, babasını coşku çığlıklarıyla karşıladığını görünce hayret ediyor işte..

Bugünlerde ayna gibi Yusufcuk.. Ne yaparsak ya aynısını ya da biraz eksiğini ( ama daha şirinini ) yapıyor hemen.. Tam anlamıyla modelleme döneminde.. Hareketlerimizi taklit ediyor..

Ben elimi ağzıma kapatıp öksürüyorum, numaradan o da öksürüyor ağzını yarım yamalak kapatıp..

Elimle "Gel pisi pisi.." yapıyorum, o da çağırıyor küçük pisileri :))

Ben secde ediyorum, o da ediyor.. Ama eskisi gibi, popiş havada ters "v" değil artık.. Yeni stilimiz boylu boyunca seccadeye uzanmak :))

"Hadi ellerimizi yıkayalım.." dediğimizde iki elini birbirine süre süre geliyor arkamızdan banyoya kadar..

Babası fincana değip "Ay cıss, sıcak sıcak.." diyerek parmağına üflüyor, o da hemen kendi parmağına üflüyor sıcak birşeye dokunmuş gibi..

Ben başımı örttüğümde ya da balkondan arabasını aldığımda anlıyor dışarı çıkacağımızı, kapıya gidiyor hemen..

Dün akşam öpücük attı kendince komşumuzun kızı Melis'e..

Az önce de baktık ütüyü almış eline, halıları ütülüyor itinayla, aynı benim tuttuğum gibi tutarak..

Yeni kelimeler de eklendi ayrıca evimize ama daha tam olarak ne anlama geldiklerini çözemediğimiz için yazmıyorum.. Onları ayrıca listelerim inşaallah ilerde..


- Yusufcuğun hareketlerimizi taklit ettiğini anlatınca aklıma sevgili Didem'in bugün okuduğum yazısı geldi.. Oğlu Bora'ya iftarın ne olduğunu anlatmadıkları halde onun gözlemleriyle bunu çözdüğünü ve "Yemek bozmak.. Amin amin okunur, Didem yemek yer.." şeklinde tanımladığını yazmış.. Ona yorum yazdım ama buraya da eklemek istedim düşüncelerimi..

Bu çok güzel birşey bence ama çok da sorumluluk yüklüyor anne babalara.. Ortaokuldan beri unutamadığım bir söz var.. "Çocuklarınız işaret ettiğiniz yere değil, ayak izlerinizin gittiği yere gider.." Anlatmaktan çok yapmak önemli yani.. Tertemiz fıtratları, bilgiye hazır zihinleri bizim tasarrufumuza verilmiş ve biz şekillendirmeye çalışıyoruz onları.. Doğru davranıp onlara doğru örnek olmak ne kadar önemli.. Hem bu dünyada hem de ötelerde gurur duyacağımız, alnımızın akıyla göstereceğimiz bir evlat yetiştirmenin sorumluluğu çok ağır.. Rabbim yardımcımız olsun.. Bizi onlara doğru örnekler haline getirsin ve hayırlı insanlar yetiştirebilmeyi nasip etsin..


- Sevgili Archi'nin bu yazısına da değinmeden geçemeyeceğim.. Harika tek kelimeyle.. Yorum yazacaktım, baktım söylediklerim onunkilerle aynı vazgeçtim, size buradan tavsiye etmek istedim..

( Bu arada Archi'cim, ben biliyordum valla Myanmar'ın nerede olduğunu.. STV'deki "Ayna" programında seyretmiştim daha önce.. Haberler için de aynı kanalı tercih ederim ben.. Kendilerine tavsiye ettiğim ve önyargısız olarak izleyen herkesten de aynı tepkiyi aldım, "Diğerlerinden çok farklı, haber gerçekten.." )


- YATAŞ tarafından tam bir buçuk ay geçmesine rağmen tamamlanmayan yarım yamalak yatak odamızı iade ediyoruz.. Bugün görüştük.. Yarın da gidip yeni bir yatak odası bakacağız inşaallah.. Bu sefer hiç kasmayacağım kendimi.. Rahat davranmaya ve hırs yapmamaya karar verdim.. Varsın bir süre daha yemek masam gardırop görevi görsün, kazaklarım Yusufcuk tarafından halıların üzerinde hamur gibi yoğrulsun.. Beklemeyi öğrenmeliyim :))


- Bugünlerde çok kırılgan, çok duygusal, çok da alınganım bu arada.. Lütfen kimse beni üzmesin!!

22 yorum:

beste dedi ki...

sevgili kuaybe seni çok ama çook uzun süredir takip ediyorum tabii minik yusufuda bayılıyorum tek kelimeyle size başka ne diyeyim allah sizi nazarlardan saklasın inşallah.yusufcuğa geçmişler olsun atlattığı iyi olmuş biran önce hayırlısıyla..sana severim linkinden sonra uzun uzun dua ettim seversin sevinirsin diye.2 tane minnoşta bende olduğu için buraya yazmaya vaktim olmadı kardeşim.ama dualarım hep sizlerle.bu arada yataşa inanamıyorumm ben kayseriliyim ve kayseride oturyorum keşke istikbal yada bellona olsaydı.ama herşeyde bir hayır vardır kardeşim.sana allah yardımcın olsun demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.kitap konusunda keşke elimden birşeyler gelse..konusu ne kitabın merak ettim sadece.haftaya kuzenimin düğünü için ankaraya gelicez ve çok heyecanlıyom üniversiteyi orada okudum ve çook severim ankarayı helede kocatepe taraflarını..gezerim inşallah biraz..kayseriden istediğin birşey varmı kardeşim? çok içten soruyorum inan.varsa bi isteğin yerine getirebilirsem ne mutlu bana..seni ve yusufçuğu öpüyorum.yusufun armutundan öpüyorum..benim kızlarım 7 yaş ve 22 aylıklar.7 yaşındakine biraz kabakulak virüsü yollarmısınız çıkarmadıda henüz:))sana tekrar sevgiler yolluyorum allaha emanet olunuzz

SenaBera dedi ki...

Kuaybeciğim,öncelikle yusuf a MAŞALLAH BAREKALLAH..Gerçekten de birden o bebek ifadesi gidip çocuk yüzü geldi sanki fotolarda da..
Kitabın içinse çook kolaylıklar diliyorum.İnşallah ilham gelir ve çabucak bitirirsin..Ben senin harika bir sonuç çıkaracağından eminim canım,kolaylıklar...

Cimcime'nin annesi dedi ki...

Merhaba,
Yazinda kitap yazmakla alakali bolumu okurken odevini son ana birakan ogrencilerin telasli halini hissettim sende:)Moral versem motivasyonunu artirmak icin bisiler yazsam iyi emmeee isin icinde yusuf oldugu icin...bilemiyorum.Yine de Allah buyuk.Senin yardimcin olsun.Ins.hemencik biter.tabi kitabin sayfa sayisi da onemli.Duanin gucune inaniyoruz.(insallah bana kizmazsin Kuaybecigim.Latife yapiyorum)

afacan minnoşlar dedi ki...

Kuaybecim çok çok geçmiş olsun minnoşa ,erkenden geçirdi bu önemli hastalığı geçirdi diyorum geçmiştir inşaallah, canım kitap konusunda sana kolay gelsin küçük armutla zor olur eminim ,size gelip sana destek olacak kız kardeş veya kuzen veya anneanne,babaanne olsa kolay olurdu belki,
sen kitabından bahsedince heyecanlanıyorum bende bu çok güzel birşey Allah kolaylık versin canım ...

uçan talhanın annesi dedi ki...

ben kitabı düzenlerken bir dünya uğraşıyorum sen yazarken kim bilir neler çekiyorsun. ama ben sana güveniyorum. tam vaktinde yetiştireceğine eminim hem zaten başlamak bitirmenin yarısıdır derler. bak kaç sayfayı bitirmişsin bile :D
bu arada armut bey her haliyle yakışıklı maşaallah rabbim nazarlardan sakınsın. hemen atlatmasına da sevindim. rabbim sana kolaylıklar versin.

süpürgesizcadi dedi ki...

Cok gecmis olsun minik melege, umarim cabucak iyilesir,öptük sis yanagindan onu usulcana....

muko dedi ki...

Yusuf'çuk hasta haliyle bile çok yakışıklıı çok tatlı maşallahh:)
Yazılarını okumak çok zevklii çok güzel anlatıyorsunn ee kitabında o kadar güzel olucaktır demek bu şimdiden Allah kolayıklar versin canım..

Püstüklü Mama dedi ki...

Yusufcuğun daha iyi olduğuna sevindim :)

2007 blog bebekleri hep erkekti neredeyse. Bence de 2008dekiler kız olacak :)

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

merhaba kuaybe su sikisik zamanlarida kabakulak iside cikti aradan))tekrar gecmis olsun.insaallah yusufcuk guzel guzel uyurda sende kitabini yazarsin kolayca.sevgiler..

Muhammed Yusuf dedi ki...

Kolay gelsin, Allah işlerini kolaylaştırsın:)
Yusufun hastalığı hafifi geçirmesine sevindim. Hatırlıyorum kabakulak olduğumu çünkü, iğrenç bişiydi:S İnş. kısa zmnda tamamen geçer.
Ben haberlerde Stv ve trt izlerim. Hükümet yanlı yanı beni çok etkilemiyo trtnin, hangi parti döneminde olursa olsun. Ciddiyet ve titizliğini seviyorum genel anlamda. Özellikle belgesel ve eğitim proğramları oldukça işime yarıyo. Çocuk proğramlarına bitiyorum zaten:)
Sevgiler.

tedarikmucize dedi ki...

yusufcuğumun daha iyi olmasına sevindim. inşallah tamamen iyileşir sağlığına kavuşur :)
ist işinin ertelenmesine üzüldüm ama iş daha önemli tabii. Allah yar ve yardımcın olsun.
bende stv haberi tek geçerim. doğru ve yansız haber veriyorlar.
şu sıralar bende düşünmekteyim sokaktaki insanlarmı embesilleşiyor yoksa benmi tahammülsüzleşiyorum. sürekli herkesi dövmek yada öldürmek istiyorum :)

Kuaybe dedi ki...

Sevgili Beste.. Yorumun beni ne kadar sevindirdi, ne kadar mutlu etti anlatamam.. Beni tanımadığın halde sırf severim, sevinirim diye bana dua ettiğin için Rabbim senden razı olsun.. Lütfen dua etmeye devam et, çok sevinirim çoookkk..

Minnoşlarına hayırlı uzun ömürler diliyorum, Rabbim size bağışlasın.. Ben Yusufcukla zor başedebildiğim için iki çocuk annelerine hayranlık duyuyorum.. Hele daha fazlasına, o hooooo.. Allah yardımcın olsun..

Kayseriden isteyebileceğim en güzel şeyi göndermişsin zaten, dua.. Başka ne olsun.. Tekrar çok teşekkürler.. Keşke geldiğinizde tanışma imkanımız olsa ama söz veremiyorum.. Yusufcuğun durumuna göre hareket ediyorum bu aralar.. Yine de haberleşelim olur mu..

Özlemcim çok teşekkürler.. Dediğin gibi büyüdüğü fotoğraflardan da rahatça anlaşılıyor.. Babasıyla bebeklik fotoğraflarına bakıyoruz, hayret ediyoruz ne kadar değiştiğine..

Kolaylık dileklerin için de sağol.. Dua et lütfen, alnımın akıyla çıkayım bu işin içinden.. Yoksa ülkeyi terketmek durumunda kalabilirim :P

Cimcimenin annesi.. Tek kelimeyle karakterimi çözmüşsün yaa.. Huyumdur benim.. Son ana kadar ertelerim birşeyi sonra da elim ayağım dolanır yetiştireceğim diye.. Bir de serde mükemmeliyetçiilik var, yarım yamalak da olmayacak hiçbirşey.. Ama bu sefer sert kayaya tosladım sanırım.. Yusufcuk faktörü sandığımdan daha fazla zorluyor beni.. Böhüüü....

Kuaybe dedi ki...

Eminecim kitap düzenlemek falan deyince ne işle iştigal ettiğini merak ettim :P Grafiker misin yoksa?

120 sayfalık kitabın 2 sayfasını hazırladım, büyük başarı :)) Olsun dediğin gibi, başlamak bitirmenin yarısıdır.. Ozan da içten içten gülerek aynı şekilde teselli ediyor beni yaa..

Cadıcım çok teşekkürler.. Bir ziyarete geleyim bakayım senin minnoş prensesler ne yapmış?

Mukocum, çok teşekkür ederim hüsn-ü zannın için.. İnşaallah dua yerine geçer, çok güzel olur kitabım, yeni işlere de vesile olur, harçlığımı çıkarırım :))

Kuaybe dedi ki...

Püstüklü mamacım, inan ben de sevindim :))

Aynı fikirdeyiz demek, bu senenin bebişleri kız gibi geliyor bana..

Eminecim sağol.. Özellikle Yusufcuğun uyumasıyla ilgili duan çok hoşuma gitti :)) Aklına geldikçe bana dua et olur mu tombik bebişinle..

Hacercim teşekkürler.. Ama uzak dur bizden, daha tam atlatmadık, hamilelere çok kolay bulaşırmış kabakulak :))

Ben de ikinci kez geçirdiğimde lisedeydim, dediğin gibi iğrenç birşey.. Amam bebiş ve küçük çocuklar daha kolay atlatıyor, bu bir gerçek..

TRT'nin gece haberlerini özellikle seyrederim bazen.. Hoşuma gidiyor.. Çocuk programlarına ben de bayılıyorum.. Hele Yusufcuğu oyalamaya başladı başlayalı daha da çok seviyorum :))

Tedarik mucizem, dur sakin ol.. Kimseyi öldürme, dövme.. Sen bize lazımsın.. Gençliğini "mapus damlarında" çürütmene izin veremem..

İstanbul'a bayramda geleceğiz inşaallah.. MP'ye de demiştim, kavurma yeriz birlikte diye :)) Siz kurun sofraları, biz Yusufcukla dalarız.. Oğlum karıştırır ama ben emeklerinizi zayii etmem, hepsini yerim :)) Üstüne de enfes pastalarından bir dilim isterim..

sühendan dedi ki...

Sevgili Kuaybecim
Kitabını hayırlısıyla bitirmeni diliyorum.Kitap konunu merak ettim bu arada.
Yusuf un kolay atlatmasına sevindim.Gelininizin ve İlker Mirza nın da iyileşmesi iyi haber.
Yatak odanı iade etmişsin.Neyse geç olsun güzel olsun.Baştan beri problem yaşamıştın zaten.
Bu aralar alıngan ve kırılgan olmana etki eden birşey mi var acaba?Senin üzülmeni istemen.Çünkü sen benim için blog mutluluğusun:)))

AYSUN dedi ki...

Kuaybe ben seni üzmem... Kitaba başlamana sevindim. Bitirirsin hiç merak etme ... Yusufcuğuma tekrar tekrar geçmiş olsun.

İstanbula geleceğini düşünmüştüm bu ara. Ve tabii görüşebileceğimizi. Gelememene üzüldüm:(

pınar dedi ki...

kolay gelsin kuaybe. kitabın konusu nedir merak ettim.
yusufçuğa maşallah. sünger gibi emiyorlar bilgileri demi. nasıl da çabuk öğreniyorlar bu yaşta.

SeiNeP dedi ki...

aplaaa kolay gelsinn ALLAH yardımcın olsun inş en kısa samanda bitirebilirsin kitabını :) yusufcuğa bol bol yoğurt ayran süt türü şeyler yedir ,onlar çok feci uyku yapıoo ,tarafımdan tecrübeyle sabittir (: küçük veletlerde de yarar sağlayacağını umuyorum (: bu arada minik kuşa tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarken,acil şifalar diliyorum (: sevgilerimle (:

hayalperisi dedi ki...

benim tahminim yine oglan diyorum ama öncelikle saglik diliyorum

kitaba gelince yakin olsam gündüzleri o yakisikli yusufuma seve seve bakardim insallah kolayca bitirirsin

yatas konusuna diyecek bir seyim yok hem yemek masanin üzerinde dekor oluyordur kazaklar kasma kendini

kirilgan olmak mevzusuna gelince seni kiracak olan insan ya hastadir ya hasta .. bence sen cok ii kalpli birisin asla üzülmezsin insallah

yusufa söyle onu kocaman öptüm senide ;)

k.i.s.d. dedi ki...

Canım,

Umarım her konuda işlerin rast gider ve kolaylıkla halledersin hem kitap işini, hem de yatak odası meselesini...

Yusufçuk hala iyileşmemiş, üzüldüm. Kısa zamanda acil şifalar dilerim.

Senin hayata bakışın çok farklı, gerçekten. Bir çok konuda hiç aklıma gelmeyen şekilde düşünüyorsun. Sizleri okudukça zenginleştiğimi hissediyorum.

Sevgiler.

Anonymous dedi ki...

kuaybecigim Allah razi olsun guzel dileklerin icin :)

yesim

Ayşe dedi ki...

kuaybeciğim uzun zamandır takip edemeyince, böyle toplu okumakta pek güzel oldu biliyor musun?

öncelikle minik meleğe geçmiş olsun diyorum, artık geçmiş ve atlatmışsınızdır inşallah...

minik patikleri ve yeşim i buradan da tebrik etmek isterim, hayırla ve sağlıkla bebişlerine kavuşurlar inşallah...

Kitabın için kolaylıklar diliyorum canım, inşallah herşey rast gider...

sonra, yataşı iade ettiğinize sevindiğimi belirtmek isterim, hıııh ohh işte, sizi öyle üzerlerse sizde öyle yaparsınız dimi;)

ay sonra yazcak ne çok birikmiş yaaa, bayramınız ne güzel geçmiş, köyünüzü gezdik bizde fotoğraflarla, yusufcuk zorlu bir yolculuğun ardından yakışıklı bir bayram şekeri olmuş maşallah...

en kısa zamanda hayırlısı ile sizde bizde arabalarımıza kavuşuruz inşallah...