26 Ekim 2007 Cuma

Tam üç gündür birşeyler yazabilmek için oturuyorum bilgisayar başına ama ne mümkün.. Yusuf paşa asla izin vermiyor.. Bir de benim "çalışmaya çalışmam", ev ve el işlerine dalmam sebebiyle ya birkaç kişiyi okuyup çıkıyorum ya da yorumlara onay verip kapatıyorum sadece :(( Şimdi uyuyor küçük bey, hemen gelişmeleri aktaralım bari :))

Geçen hafta dolu dolu geçti.. Yusufcuk Allah'a şükür kabakulağı atlattı ama zirve noktasında bir huysuzluk hakim kendisinde.. Üst dişlere baktım, kabarıklık falan yok.. Sebebi nedir anlayamadım..

Eksik olmayan bomba haberlerimizden biri daha.. Haftasonu Yusufcuk kayboldu!


"Nasıl yaniii ?..."

Şöyle ki, öğlen yemeğinden sonra babası ellerini yıkamak için banyoya gitti.. Ben Yusufcuğu onun peşinden giderken gördüm en son.. Nasıl olsa bakan var diye rahat rahat yemeğimi yemeye başladım.. Babası da masada, benim yanımda zannediyormuş.. Ben yemeğimi yedim, Ozan da birşeylerle uğraşıyormuş, bir ara yanıma geldi, ortalığa bakınıp da Yusufcuğu göremeyince "Aaa çocuk nerede?" dedi.. O an elim ayağım dondu sanki.. "Senin yanındaydı.." dedim, "Yemekten beri hiç gelmedi ki yanıma.." dedi.. İkimiz de deliler gibi oda oda Yusufcuğu aramaya başladık.. Ses yok, çıt bile yok evin içinde.. Normalde kendi kendine oynarken bile "Aooooaaaa, liilliiiii, ekkeeee.." diye söylenir bücürüm.. Her yere baktım, tam mutfağın önünden geçerken "Hah buldumm!!" ampülü yandı kafamda.. Beyefendiyi şu pozisyonda bulduk..



Bizim küçük hafiye sürekli kapalı tuttuğumuz balkon kapısının aralık olduğunu farketmiş ve atmış kendini özgürlüğün kollarına.. Hava soğuk, taşlar buz gibi.. Ama Yusufcuğun umurunda değil, deliler gibi aşağıda oynayan çocuklara bağırıyor, elini kolunu oynatıp taktikler veriyor :)) Allah'ım Allah'ım.. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.. Boyu şimdilik yüksek balkon demirine tırmanacak kadar uzun değil ama yaza doğru tel kapılardan alıp monte ettirmek şart kapı açık olduğunda çıkamasın diye.. Kabus teorilerime bir de "Ayy, Yusufcuk balkona tırmanıp düşerse.." cümlesini eklemek istemiyorum..

Bugünlerde düşmeler arttı yine zaten.. Yeni bir döneme girdik çünkü, koltuklara kendi başına çıkabiliyor artık.. Çıkma kısmı başarılı da inme olayı biraz karışık.. İki kere koltuktan direkt yürüyerek aşağı inmeye çalıştı ve oldukça acı dolu deneyimler yaşadı.. Ya yüksekliği algılayamıyor ya da aceleciliğinden dolayı yatıp ayaklarını sarkıtarak inecek fırsatı olmuyor :)) Aynı yatağa çıktığında yaptığı gibi koltuklarda da zıplıyor ve tabii dengesini çabucak kaybedip labut gibi devriliyor :)) Bir de eğilip arkada ne varmış diye bakması yok mu öldürüyor beni.. Artık Yusufcuğu 2 saniye ( tam tamına 2 saniye ) yanlız bırakmam bile -Allah korusun- büyük bir tehlikeye sebep olabilir.. Düşmeden inmeyi öğrenene kadar kuyruk vaziyetinde gezmeye devam edeceğim!!


........................

Slinge bir türlü alıştıramadığımız Yusufcuk için yeni bir yöntem geliştirdi babası..
Sırt çantasında bebe :))

Babası sırtına taktığı çantanın içine koyuyordu Yusuu tüm uyarılarıma rağmen.. Sonuncusunda, koyduktan takriben iki dakika sonra benim tiz çığlıklarım eşliğinde baş aşağı yere çakılmaktan döndürdük kendisini.. Ozan'a demiştim ama ben.. "Yusufcuk arkanı dönebileceğin bir bebek değil.." diye.. Bir kez daha tecrübe ettik.. Gözümüzün önünde bile düşüp duran, tehlikenin hudutlarında gezen bir bebeği, sırtta taşımak hayal gibi..


......................


Haftasonu YATAŞ'a iade edeceğimiz yatakodamızın yerine yeni bir takım bakmaya gittik.. Bir tane de beğendik ama bilin bakalım ne oldu? Biz iade işlemi başlatıp, yatakodasını sökmeleri için YATAŞ ekibini çağırınca adamlar bizim eksik şifonyer ve dolap kapağıyla çıkageldiler.. Ellerinde olmayan, fabrikanın yeniden üretmesi için bekledikleri şifonyer nasıl olduysa ellerine geçmiş.. Anlamadım ben bu işi.. Bu takımı gerçekten çok beğenerek aldığımız ve yeni bir kriz dönemi daha yaşamak istemediğimiz için kabul ettik.. O odayı bir kez daha kurup yerleştirecek vaktim yok!! Yaptıkları terbiyesizlik yanlarına kar mı kaldı bilmiyorum ama mecburdum :((


.......................


Yusufcuk artık mutfak tezgahına rahatça uzanıp ucu kenara yakın birşey varsa alabiliyor.. Çok daha fazla dikkat etmemiz lazım.. Hatta kapanmayan mutfak kapımızı tamir ettirip kilitlememiz lazım.. İki gün önce bulaşık makinasını açmaya çalışırken parmaklarını sıkıştırdı.. Ondan önce de yine mutfakta duran çamaşır makinasını kapatmış.. Saatler oldu ben çamaşırı atalı, bekliyorum yıkansın da asayım, bir baktım ses yok makinede, çalışmıyor.. Düğmelere basmayı, ocak düğmelerini çevirmeyi çok seviyor.. Allah'tan çocuk kilidi var ocağın, sabitliyorum düğmeleri, yoksa havaya da uçururdu bizi bu bücür :))


........................


Şimdilik bu kadar.. Aslında daha yazacak çok şey vardı, başlarken aklımdaydı hepsi ama unuttum.. Çok ara verince böyle oluyor.. Hazırlanmam lazım ayrıca, komşumda toplanacağız bugün, apartmanımıza yeni taşınanlarla ( üç aile ) tanışacağız.. Giyinip süsleneyim, akşama görüşürüz :))

31 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

Düğme çiçekler çok akıllıca ve çok şık:) Ellerine sağlık.

Mobilyacılar böyledir işte, evlenince anlarsınız esnaf ne demek diyen dostuma buradan haklıydın ve haklı kalacaksın demek lazım.

Keşke herkes dürüst olsa dünyada sorun kalır mı ki o zaman:)

Yusufçuk balkonda ne de şirin duruyor, yerim yerim yerim.

Maşallah:)

Kuaybe dedi ki...

K.i.s.d.cim bu ne hız, maşaallah.. Yazıyı yayınladım, düzenleme yaparken yorumun gelmiş.. Teprik ediyorum şahsını :))

Düğme çiçeklerimi beğenmene sevindim.. Bir fikrim daha var, yapabilirsem onu da fotoğraflayacağım hemen..

Yataş için de tek diyebileceğim hakkımı helal etmediğim.. Onlar için bir öenmi varsa tabii.. Olsa zaten hak hukuk gözetirler di mi?

Ayrca Yusufcuk fazla şirindi balkonda.. Çeke çeke getirdik içeri :))

AYSUN dedi ki...

Yaa kuaybe çok şekersin çook:) bayıldım şu düğme çiçeklerine:)Bugün hangi rengi taktın?

Ahh ahh yusufun maceralarını okuyunca berkin geleceği gözümün önüne geliyor. Ablamın bir lafı var ama burda diyemem:) hehe bu çocuklarla çok işimiz var çoookkk... Heryerde gözümüz olması lazım bu veletlerle başedebilmek için:P

Bu arada balkonda çok şeker görünüyor ama yaaa... Annesi arada bir çıkar bari balkona da taktik versin çocuklara:P

muko dedi ki...

Düğme çiçeklerr çok şık olmuş ellerine sağlık..

Yusuf'cukda çok tatlı görünüyor hem balkonda, hem babasının sırtında gerçi o her haliyle çok güzel bir çocuk zaten Allah bağışlasın canım:)

Cimcime'nin annesi dedi ki...

kabus teorileri konusunda bende az kafa yormuyorum:(o vesveseyi susturmayi dogru duzgun beceremiyorum.anne veya babanin basina gelebilecek ennn kotu sey evladinin kaybolmasidir veya calinmasidir herhalde.Allah kimseyi boyle imtihan etmesin.
koltuk tepelerinde oyle gozu kara bi sekilde gezmek her cocugun vazgecilmezlerindendir.isin ilginc tarafi dusunce niye akillanmazlar?Zumra da bir iki defa sinek gibi yapisti yere(kiyamam)ama yine de sansini zorluyo:)

feyza dedi ki...

Canım yaa harikasın süper bir fikir ben de yapayım diye dikkatlice baktım bu aralar tığ ile bol bol katlı çiçek yapınca acaba bu nasıl bi model diyerek bayağı bi inceledim ellerine sağlık çok güzeller..
Çok daha zor bi dönemdesin cıs ı pek bilmedikleri zaman Allah korusun Yusufcuğu tezgahlar,makinalar,balkonlar Allah sabır versin güzelim..

zehra dedi ki...

HERKEZE MUTLU HAFTA SONLARI
KOCAMAN OPULDUNUZ:))

sühendan dedi ki...

Vallahi Kuaybe
Düğme çiçeklerin çok hoş.Kıyafetlerin üzerinde daha bir güzel durmuş.Ne diyelim.Pratik kızsın vesselam...Güle güle kullan.
Esra nın slıngine alternatif çalışma yapmışsınız:)
Yusuf un afacanlıklarını okudukça geçmişte yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçti.
Daha yaşayacağınız çok maceralar var çoookkkk:)

SeiNeP dedi ki...

oo düğme şeysii çok hoşumaa gitti yaaa..bende yapmak istioruummm.acaba becerebilir miyim kii..el becerilerim pek iyi değildir ..ama sanki burdan bakınca kolay gibi gösüküoo..anneme gösterdim o öretcek :D

yusufcuğun maceralarını okumak çok zevklii ,çok eğlenceli... ALLAH kazadan beladan uzak tutsun minik meleğii ..hep böyle komik tatlı anılarını okuyalım inşaallah :)sevgilerimle..

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Dugme ciceklerine bayildim Kuaybe. Cok yaratici bir fikir. Ellerine saglik.

Yusufcuk icin de AMAN DIKKAT diyecegim. Simdilik tirmanamiyor -sanarsin- bir de bakarsin ki hic ummadigin yere tirmani vermis. Defne de oyle... eger 5 saniye sessizse, emin ol ki bir muzurluk pesindedir. Hep gozumun onunde tutuyorum. Aman... 1 dakika fark etmemeye gelmiyor bu haylazlar.

Ama cok da tatli bakmis balkondan annesi... tatlim ya... yiyicem bu Yusuf'u bir gun. Maasallah...

optum
Esra

SELIN dedi ki...

duse duse ogrenecek annesi kocaman adam olmus baksana artik hava almaya bile baslamis cicekler super

Anne ve Bebisi dedi ki...

Senin balkon benim salon+mutfaktan buyuk:))

Cocukcagizi sanki hi disari cikarmiyormussunuz gibi garibim balkondan, oynayacan cocuklara bakiyor mahzun mahzun :P

Ciceklere ben de bayildim:) Diger fikrini bekliyorum:D

Sirt seysi guzelmis de... iyi ki dusmemis Yusufcuk:(

Ozletmeyin kendinizi:)

SenaBera dedi ki...

Düğme çicekleri ha,kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi doğrusu..
Çok hoş olmuşlar,şöyle simli filan ipler var ya onlarla da çok hoş olabilir.Ellerine sağlık..
Küçük armut iyileşmiş maşAllah da
balkon çiçeği bile olmuş yani..

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

ELLERINE SAGLIK KUAYBE CICEKLER PEK CICI OLMUS EE BUNDAN SONRA HER GIYDIGININ FOTOSUNU ISTERIZ))YAZIN TARBZONDAYKEN RANA ESLEMDE HEEP BALKONDAYDI YEMEK BILE ORDA YEDIRIYODUM COGUNLUKLA))HATTA UYUTUYODUM BILE OKADAR MANYAK BALKON DELISI OLMUSTU KIZIM))
SLINGI KULLANMADIGINA COK UZULDUM CIDDEN COK HEVESLI BIR SEKILDE ALMISTIN((
COK OPTUK SIZI SEVGILER..

uçan talhanın annesi dedi ki...

balkona kaçmış da taktik veriyor demek :D
iyileşmesine sevindim.
bu arada çiçeklerde çok hoş:D süper bir fikir kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. gerçi el-işiyle de pek alakam yoktur ya neyse...
yusufcuğun peşinden ayrılma annesi. zor bi dönem bu. ilerde koltuktan uçma denemeleri de yapar ki talha hâlâ devam ediyor :(

KeLeBeK dedi ki...

ya bu anneler ne kadar maharetli böyle yaaa

Anonymous dedi ki...

merhaba sevgili Kuaybe.Yazılarını uzun zamandır takip ediyorum ve seni çok sevdim gerçekten,tam örnek alınacak bir insan olduğunu düşünüyorum giyim tarzın konuşma tarzınla gerçekten farkın çok fazla göze çarpıyor.Allah bozmasın maşaallah diyorum.oğluna da ayrıca maşaallah diyorum çok çok tatlı..bu arada benim de 1,5 yaşında bir kızım var,o da yusufcuk gibi kıpır kıpır Allah cümlemizinkini bağışlasın ailelerine.amin-d..z..-

evo dedi ki...

cicekler cok guzel olmus hic aklima gelmez boyle seyler :P eline saglik.

yusufcuk ta her zamanki gibi cok seker:)

zehra dedi ki...

dugme cıcekler cok seker olmus annesı . ama yusufcukta haklı yazık ona oda dısarı cıkmak ıstıyor :))) canım benım ne seker ama asagıya bakmak ıcın nasılda mucadele eder gorunmus allah onu sze bagıslasın ınsallah:))
ıyı olsunda tek balkondan taktıkler versın :)))

Kuaybe dedi ki...

Aysuncum o senin şekerliğin :))

Bende de bir laf var konuyla ilgili ama ben de burada diyemem :))

Ya balkondan, sokaktan içeri girmiyoruz ki.. Ama doymuyor benim bıdık.. Sosyal çocuk canım, n'apalım..

Mukocum çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim..

Yusufcuğun sadece "güzel" hallerini fotoğraflıyorumya, o yüzden öyle zannediyorsunuz :P Çok cadı halleri de var benim oğlumun.. Ağzını kocaman "o" yapıp çığlık atmaya başladı mı tahammül sınırlarımızı zorluyor bazen :))

Cimcimenin annesi, o teoriler anne baba olmanın vazgeçilmezleri galiba.. Onları aşmış anne babalar var mıdır bilmiyorum..

Yusufcuk da sınırları zorluyor hala.. Düşüyor düşüyor yine çıkıyor aynı yere..

Kuaybe dedi ki...

Fayzacım yapımı çok basit benim çiçeklerin.. 8 zincir çekip halka yapıyorum, sonra 6 zincirden oluşan boş halkalar yapıp ( 8 tane )ilk halkaya batıyorum. Sonra da bu sekiz halkayı önce iki zincir sonra iki trabzan sonra da yine iki zincirle dolduruyorum.. ( bak bak ne terimler öğrenmişim, trabzan mrabzan.. Aşıyorum kendimi sanırım )Bir tane de katlı çiçek yaptım ama düğmede bu düz olanlar daha güzel duruyor, katlı olanlarla kazak ve çantalarımı süslemeyi düşünüyorum..

Zehracım sana da canım, soben aklımda, yazacağım inşaallah bu hafta..

Sühendan cık cık, niye gözümü korkutuyorsun bakiim.. Ne maceralar yaşıycaz daha?

Evet sırt çantası bir sling denemesiydi ama kötü bir fikir olduğu kesin :))

Kuaybe dedi ki...

Seinebcim, yukarıda anlattım bak nasıl yapıldığını o çiçeklerin.. Gerçekten çok kolay, ben de yapamam aslında böyle şeyler, Derya Baykal ablamız sağolsun gaza getirdi beni :))

Duan için de çok teşekkür ederim.. Rabbim kazalardan korusun yavru bebişleri..

Archicim, beğenmene çok sevindim.. Sen de yap hemen, İsviçre'de yeni moda başlatmış olursun :))

Aslında haklısın, tırmanamaz dedğimiz yerlere tırmanıyor, yapamaz dediğimiz şeyleri yapıyor bu bebişler.. Çok dikkat etmek lazım çooookk...

Filizcim, ne zamandır yoktun yine.. Senin afacan ne yapıyor? O da düşüp duruyordur kesin.. Bir ziyarete gelelim bakalım :))

Kuaybe dedi ki...

Esracım, bizim balkon ara sıra bahsettiğim sayın müteahhitimizin benzersiz icatlarından biri zaten :)) Daire boyunca uzanıyor.. Demir, çimento ve - temizlemek için de - su israfından başka birşey değil.. Hayır önümüzde deniz, ada, ne bileyim şöyle enfes bir şehir manzarası olsa anlayacağım da bildiğin sokağa bakıyoruz işte, ne gerek vardı o koca balkona bilmiyorum.. ( Ben de ne dertliymişim bu konuda, yarama parmak basmışsın, yazdıkça yazmışım )

Ya ben Yusuf'u sürekli balkona ya da dışarı çıarıyorum yaa.. Ama evde hapismiş gibi yapışmış balkonun demirlerine, görenler haline acımıştır kesin.. Siz bile okuyunca üzüldüğünüze göre :))

Çiçekler kolaydı da diğer fikir biraz zaman alacak birşey.. Şu kitabı biraz kolaylayayım ondan sonra başlarım ancak..

Özlemcim hiç öyle deme.. Dediğim gibi ben de anlamam böyle işlerden, basit olarak ne yapabilir derken aklıma geldi.. Ama senin fikrine de bayıldım, simli iplerle hiç yapmamıştım, çok güzel durur gerçekten, sağol..

Kuaybe dedi ki...

Eminecim havalar soğumasaydı ben de balkonda yedirip uyuturdum ama havalar iyice soğudu burada, kaybettik o şansımızı.. Ama bayılıyor balkona çıkmaya ya da pencerenin önünde kucağımda durmaya.. Oradan aşağıda oynayan çocukları görüyor çünkü, esas derdi o :))

Sling için ben de çok üzgünüm.. O kadar hevesle alıştırmaya çalıştım ama tam da yürümeyi yeni öğrendiği zamana denk geldiği için bir türlü içinde durmak istemiyor.. Atıyor kendini kucağımdan.. - Olursa inşaallah - ikinci bebiş için kaldıracağım mecburen :((

"Talha'nın annesi" Eminecim, demek koltuktan uçma denemeleri haa.. Daha neler göreceğiz bakalım.. Siz korkutun benim gözümü korkutun..

Sen bu işlerden anlamıyorum diye üzülme arkadaşım, istersen ben sana yaparım düğme çiçekleri :))

Estağfirullah Kelebekcim.. Ama dediğin gibi annelikle ilgiliyse eğer, yakında sen de o kategoride olacaksın :))

Kuaybe dedi ki...

Sevgili "d..z.." hoşgeldin öncelikle.. Güzel yorumun için teşekkür ederim ama hüsn-ü zan etmişsin.. Asla örnek alınacak bir insan olduğumu düşünmüyorum.. Sonuçta her yönümüzle yansımıyoruz buraya, her insan gibiyim ben de, hatalarla, yanlışlarla dolu..

Küçük prensesini Allah bağışlasın, sizi tanıdığımıza çok memnun olduk..

Evocum çok çok teşekkürler..

Sevgili Zehra, Yusufcuk için "dışarı çıkmak istiyor" ifadesi yetersiz kalıyor sanırım, o hiç içeri girmek istemiyor :)) Havalar soğuduğu için artık daha az çıkıyoruz, parka bile gidemiyoruz ama hasta olmasındansa sıkılması iyidir sanırım.. Kışı nasıl geçireceğiz, ben de çok merak ediyorum :))

duygu dedi ki...

sevgili kuaybe bende zaten buradaki görüntünden yola çıkarak konuşuyorum.Ama senin yüzünden belli nasıl bir insan olduğun maşaallah sana ve size.Bir insanı yüzüne karşı övmek hiç doğru değilmiş ama söylemek isdedim işte sevgiler.. d..z..

zehra dedi ki...

CUMHUR�YET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN,MUTLU HAFTALAR,SEVG�LER�MLE

Asheke dedi ki...

Merhaba ..
Yusufcugu gözünün önünden ayrimamak en iyisi olacak galiba senin icin :) Allah korusun tam yeni seyler kesfetme zamani simdi onun icin, neyin kotu oldugunu bilemiyor .. Allah korusun kucuk melegi, cok tatli masallah ..
Ayrica o dügmeler cok hosuma gittii cook :) harika birsey cikmis ortaya .. gule gule giy insallah ..

Kuaybe dedi ki...

Duygucum tekrar çok teşekkürler.. Umarım dua yerine geçer güzel sözlerin..

Zehracım sağol, senin de kutlu olsun..

Sevgili Asheke, merhaba hoşgeldin.. Dün sayfana baktım biraz ve Asude'yi gördüm.. Allah bağışlasın.. Yorum yazacak fırsat olmadı ama en kısa zamanda yine uğrayacağım inşaallah.. Sevgiler..

Eda Demirel Suner dedi ki...

ay bayıldım çok güzel olmuşlar canım elelrine sağlık

Kuaybe dedi ki...

Teşekkürler Edi :))