20 Ağustos 2007 Pazartesi

Minik melek ve annesinin - ee tabii bazılarına baba da dahil- bir haftaya sığdırdıkları :


*Çıkmaya çalışan bir diş
*Uykusuz geceler, sabah namazından sonra öğlene kadar uyunan tatlı uykular
*Evde oda ve dekorasyon değişimi, bunu müteakiben büyük bir temizlik
*İki arkadaş ziyareti
*Babanın işyerine keşif gezisi
*Uzuuuun bir pazar alışverişi
*Üç kere gidilen, sonuncusu bugün gerçekleşecek olan iş görüşmeleri
*Tüm gün süren güzel bir piknik


Bütün bunların arasında bilgisayar başına oturmak pek mümkün olmadı maalesef.. Sayfayı açtığımda da birkaç kişiyi ziyaret edip çıkmak zorunda kaldım..

Ama merak etmeyin, zihnimde biriktirdim yazacaklarımı :)) Ayrıntılar kaçmadı yani..


- Önce bugünün anlam ve öneminden başlayalım.. Bugün bal oğlum 11. ayını doldurdu maşaallah.. Bir ay kaldı "doom günü"müze :)) Bir pasta yapma özürlüsü olarak doğumgününü mercimekli köfte ya da sigara börekleriyle "Yusufcuk" yazarak kutlamaya karar verdim :)) Ama yine de kolay ve güzel pasta tariflerine açığım.. O güne kadar geliştiririm kendimi artık..

- Yusufcuk ilk yaşına yaklaşırken bizi şaşırtmaya devam ediyor.. Artık kendi başına ayakta durabiliyor meleğim.. Bu hafta ilk adım denemesini de yaptı ama sonrasında yere düşmek hiç hoşuna gitmedi.. Her sinirlendiğinde yaptığı gibi kendi kendine söylendi durdu :))


- Yeni bir işe başlıyorum Allah'ın izniyle.. Bir etkinlik kitabı.. Yaklaşık dört aylık bir yazma süreci olacak.. İlk defa kendi alanımda ( Türk Dili Edebiyatı, Türkçe ) bir iş yapacağım için mutluyum ama bloga eskisi kadar vakit ayıramamaktan da korkuyorum açıkcası..


- Bir haftadır gece uykusu denen nimetten tamamen mahrumum.. Tavsiyeler üzerine papatya çayı aldım Yusufcuğa ama hala bir değişiklik yok.. Ben sabırla beklemeye devam ediyorum..


- Yusufcuk bu aralar "küçük efendi" modunda dolanıyor etrafta.. Önce ayaklarımıza kadar emekleyip kollarını yukarı doğru açıyor, çırpıyor ve şirin şirin sırıtyor - ki bu "Beni kucağınıza alın.." demek - Kucağımıza alınca da elini yumruk yapıp o minicik işaret parmağını ileri uzatıyor ve gitmek, görmek, mıncıklamak, ısırmak, devirmek, yırtmak istediği nesneleri işaret ediyor.. Nasıl mı? İşte böyle :))


Bunlar dünkü piknikte babasıyla gezerken topladıkları böğürtlenler.. Küçük efendi işaret ederek yemek istediğini belirtti ama baktı ki annesinden fayda yok, almış eline makineyi fotoğraf çekme derdinde, kendi işini kendi gördü meleğim.. Bir güzel yedi böğürtlenlerini..



Bunlar da günün sonunda, kirli ama mutlu ayaklar :))



- Şimdi efendim, benim meleğim minik melek ama hep minik kalacak değil ya, bebek arabasının devri bitecek bir süre sonra.. Eee, şöyle havalı bir araba lazım, ne de olsa erkek çocuğu :)) Şimdilik arabamızın direksiyonu var ( Sabahnur teyzemizin hediyesi ), alarmlı anahtarları da var ( Neslihan teyzemizin hediyesi ).. Bir de kullanırken giyebileceğimiz şöyle afilli bir tişöt ( Tuba teyzemizin hediyesi ).. Kaporta, yan aynalar, tekerlek vs. bilimum elzem parçayı da diğer blogger teyzelerimizden bekliyoruz artık :))



- Sonunda ben de kuzucuğuma kenarı yastıklı uyku setlerinden almak zorunda kaldım.. Şimdiye kadar, gece uyurken kenara dayanır ve burnu gömülüp nefessiz kalır diye korkuyordum ama başını o kadar çok vuruyor ki uyurken yatağının kenarlarına almak zorunda kaldım. Güç bela daldığı uykular başını vurdukça bölünüyor çünkü!

"Mee"şıl "mee"şıl uyuyun kuzucuklarım, tamam mı :))


- Hep Yusuf'a çalışcak değiliz ya, ben de yeni kitaplar aldım kendime..

Vee, tahmin ettiğiniz gibi önce uykuyla ilgili olanı okumaya başladım :)) Çok güzel gerçekten, bitireyim uzun uzun yazacağım içeriği hakkında.. Bizim Yusufcuk'ta gözlemlediğimiz ama tıbbi bir probleme işaret ettiğinin farkında olmadığımız birçok uyku bozukluğu belirtisini anlatıyor.. Çözmek kolay olmasa da en azından problemin farkındayım artık :((

25 yorum:

Mesrur Miyase dedi ki...

Epey yoğun bir hafta olmuş sizin için.
**
yeni işin hayırlı olur umarım.
**
yemelik olmuş ayaklar
**
Canım kavun çekti şimdi benim de.

AYSUN dedi ki...

Ahh bu diş çıksa da rahatlasanız ana oğul:) Doom günü yaklaştı demek yusufun... hediyeleri hazırlayalım:) İsteğinize göre şekillendirelim o zaman hediyeyi:P

Yeni işin hayırlı olsun canım.. Ama aksatma bloğuda... Veee yerim o kirli ayaklarını ben yusufcuğun...

tedarikmucize dedi ki...

ay yerim ben onun o tombiş parmağını :))

maşallah artık yürümeye az kalmış. sen bu kıpır kıpır oğlanla yürüyünce nasıl başedeceksin bilemiyorum canım Allah kolaylık versin :)) Yakın olsaydık alırdık biz sık sık sende dinlenirdin :p

yeni işin hayırlı uğurlu olsun inşallah ççooooookkkk başarılı olursun. Blogunu okumak çok keyifli ama işin daha önemli bence tabii :))

nes-kafe dedi ki...

Hediyelerini allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah :)

pasta içinde ben sana destek olmaya çalışırım canımcım sen beni msn e kaydet oradan konuşalım ok :)

neslihan.yalman@yahoo.com

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yerim ben onun o tombiş barnağını:P
Dişlerini de yeriiiim:))

Uyku konusunda daha önce, bir uzmana danıştınız mı diyecektim ama ses etmedim. Umarım ikiniz de derriiin ve uzuuun uykulara kavuşursunuz çok yakında:))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Dooom gününde kek yap:P Onun üstüne mum dikersiniz nolcek:P Ya da ya da.. çok iyi pasta yapan arkadaş edin ve doom gününe yakın onlara yaklaşıp kendini acındır:P Yusufccuumun bi doom günü pastası bilem olabilemeyecek mi de:P

:))))

Ayşe dedi ki...

*Maşaallah gene bomba gibi gelmişsiniz kuaybe hanımcım, arayı uzatıyorsun ama ne güzel dolu dolu geliyorsun:)

*Maşaallah küçük yusufcuğa yaşına gelmiş olmuş bile..biz çocuklarla tavşandan bozma bi kaplan pasta(farkında olmadan) yaptık geçenlerde. çocukların hoşuna gidecek cinsten. yapmasıda kolay istersen anlatır ve veririm tarifini.

*demek sinirlenince kendi kendine söyleniyor, homur homur seslerini duyasım geldi şimdi...ve böğürtlen gözterip tutan ellerini ısırasım:D

*Yeni işin hayırlı olsun canım, ne güzel bir işe imza atmışsın gene, etkinlik kitabı demek. bizi haberdar et mutlaka kitaptan emi;)

*yeni uyku setiniz çok ciciymiş, ah bide tıklayınca büyüsede baksaydık ya neyse..yeni yaşada yaklaşmışken, yumuşak ve acısız uykular belki de vesile olur uykularının düzene girmesine.

*Kitaplarının hepside birbirinden güzelmiş, dememiştim bunu değil mi:P

Ayşe dedi ki...

Pasta için olan önerimi geri aldım..Sevgili nes yardım edeceğini söylemiş, bana yapılmış harika pastaya hayranlıkla bakmak düşer bence:)

Sabahnur dedi ki...

oh beee yeni bir post:)

11 aylık mıııı?? nerde yas 1 olcak, hey masallah. zaman ne de cabuk akıyor ya..

güle güle kırsın direksiyonları :p

yeni işin de hayırlı olur umarım, sevgilerrr..

filiz&selin dedi ki...

canim ya hayirlisiyla patlatsaydi su misir patlaklarini:) annesi bu artik buyumuste delikanli olmus bogurtleni kendi haric her yeri yemis:)

yastuf dedi ki...

Yesinler o pitir,pitir ykalri ya.
Bide kavun yiyisi var sormayin masallah,masallah....

arzu dedi ki...

Masallah, Barekallah Yusufcuk cok seker cok cok sirin fotograflarda:)maceralarida cok hos, hele o kucuk parmaklari yok mu:)opuyoruz cok:)

arzu dedi ki...

Buarada yeni isinde basarilar canim:)insallah cok cok guzel calismalar isler yapmak nasip olsun!

mucizenin annesi dedi ki...

yerim ben bu oğlanı yaa...özledim vallaa..nes haklı tanıyınca daha bi zor oluyomuş ayrı kalmak..yeni işin hayırlı olsun canım..Allah utandırmasın..Öpüyorum kocaman ikinizide..

uçan talhanın annesi dedi ki...

yeni işin hayırlı olsun...
şeftali, kavun yiyişi güzel ama ben o böğürtlen tutan parmaklara bittim. maşaallah barekallah!

Kuaybe dedi ki...

Miyasecim, evet çok yoğunduk, canım çıktı resmen :))

Bak canının çekeceğini bilsem, koymazdım o kavunları :))

Aysuncum teşekkürler.. Ah kolayca çıksa bu dişlerimiz de rahatlasak gerçekten.. Bunlar bile çok zorluyor, azılarda ne yaparız hiç bilmiyorum :((

Hediyeye gelince, liste yaptım, sana debriyaj balatası düştü tamam mı :))

Neslihancım, gerçekten keşke yakın olsaydık, bırakırdım sana Yusufcuğu, pasta börek hiçbirşey kalmazdı ortada :))

Başarı dileklerin için de sağol.. İnşaallah altından kalkabilirim bu işin.. Yusufcukla nasıl yazarım bilemiyorum ama olur dedim işte..

Pasta teklifine de teşekkürler.. Ben ekliyim seni MSN'e ama ben hiç açamıyorum ki fırsat bulup.. Olmazsa maiileşiriz.. Fotoğrafları gönderdim bu arada sana, bakarsın..

Esracım bu sabah da senin sayfayı okurken Kaan bebişi işaret ediyordu o küçük barnağıyla bizim küçük efendi, atıcam şimdi sana fotoğrafları :))

Yarın doktorumuza gidip ciddi ciddi konuşmayı düşünüyoruz bu uyku meselesini yaa :(( Bittim ben.. Bir de iş başlayacak, yoksa duman olurum..

Doom gününe gelince.. Planını beğendim.. kendimi acındıracak bir pastacı bulmama lazım hemen Ankara'da.. Hazır almak istemiyorum ama galiba sonuç bu olacak :))

Kuaybe dedi ki...

Ayşecim teşekkürler canım.. Kitap hazır olsun, haber vereceğim inşaallah.. Şimdi daha çok erken..

Uyku setimizin büyük fotoğrafını koyalım bugün sayfaya senin için.. Kuzucuklu kuzucuklu çok hoşuma gitti benim de :))

Kendime aldığım kitaplar da çok güzel evet ama bakalım okuyabilecek miyim?

Pasta yardımı teklifin için de çok sağol.. Beceremezsem tek tek sorarım tecrübeli annelere zaten :))

Yusufcuğun kendi kendine söylenmesini de yakalamaya çalışıyorum kamerayla ama kamerayı görünce sinirini unutup onu tutmaya çalışıyor.. Beceremedim daha :))

Sabahnurcum, müjde... Gönderdim fotoğrafları :))

Evet yaa, akıyor zaman.. Ne zaman büyüdü de ilk yaşını kutlayacak benim oğlum.. hayal gibi gerçekten ama gözümün önünde işte..

Filizcim evet artık patlasın bu mısır patlakları :)) Ama acısız patlasın..

Böğürtlenleri hem kendi yedi hem de tişört ve pijaması başta olmak üzere benim eteğime, yere serdiğimiz örtüye, kendi ayaklarına ve burnuna yedirdi.. Ama çok tatlıydı, kıyamadım elinden almaya :))

Kuaybe dedi ki...

Yasemincim o kavun neler çekti Yusufcun elinde hiç sorma :)) Halımdaki damla damla lekeler de cabası tabii.. Ama maksat çocuk kendi kendine yemeyi öğrensin, anne temizler her yeri..

Arzucum, sağol canım.. İnşaallah bu da iyi bir iş olur, hakkını verebilirim.. Aslıhancığı da çok merak ettim, ne zamandır görmüyorum.. Nasıl büyümüştür kimbilir..

Tubacım özleme sen bizi, atla gel, misafir edelim.. Söz bak oğlum bu sefer hiç yormayacak seni, öyle dedi kulağıma :))

Eminecim, ben de bitiyorum o parmaklara.. Bakıp bakıp ısırıyorum :)) O da anlıyor bunun bir oyun olduğunu, kıkır kıkır gülüyor meleğim..

zeynep dedi ki...

yeni işin hayırlı olsun. yusufcuk da ne güzel kavun yemiş öyle. afiyet bal şeker olsun..

bayramda nasipse ankaraya gelicez. müsait olursan görüşelim yine.

feyza dedi ki...

Canım ya çok şeker maşallah 1 yaşına girecek öylemi ne kadar da çabuk geçiyor zaman
Beziyle de çok hoş pozlar veriyo ohhhhh
Canım yeni işin de hayırlısı olsun ama aynı zamanda bizi de unutma:((
Kitaplar güzel gözüküyo ben de alıyorum okuyayım diye bir hevesle ama bi türlü fırsat bulup okuyamıyorum.

KeLeBeK dedi ki...

çok tatlı bir oğlun var maşaAllah Allah bağışlasın, hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasip etsin size ve ona...

iremmm dedi ki...

AA arada dgum gunu icin hediye lazim..hediye icinde adres lazim...bunu unutmalim lutfen....!onemli bir ayrintli..atliycagimi sanmayinizzzzz ;)

iremmm dedi ki...

guzel ve yogun bir hafta olmus sekerım sizn cicn..ben onu bo bogurtlen yemek ısteyen ellerını deee..o bogurtlegenı gosteren o parmagi da yeriiiim yerim yriim...


yiycem zaten az kaldi..bekleyin :) ALLAH buyuktur... :)

hayirli olsun isin cnm. sevindim.belli ki seni de cok sevindirmis bu isler..kitaplarina bayildim kuaybecim nt'nin bunlar dimi... :)



bende gidicem su nt'ye..tatiaptigimiz yerde vardi ama kisitdi girdim baktim...bulamadim guzel bisiler..

öpüldünüz ;)

EGE dedi ki...

ARTIK YÜRÜYOR DİYEBİLİRİZ.İLK ADIMLAR GELDİ Mİ GERİSİ KOLAY ANNESİ.HADİ HAYIRLI OLSUN MİNİK ADIMLAR:))BUNDAN SONRA BAŞLIYOR ASIL KOŞUŞTURMALAR...
YENİ İŞİNİZDE HAYIRLI OLSUN.
BOL BOL DOĞUM GÜNÜ RESMİ İSTERİZ ONA GÖRE:))
SEVGİYLE KALIN...

Kuaybe dedi ki...

Zeynepcim, teşekkürler.. Bayramda siz memlekete geliyorsunuz ama biz de gideceğiz memlekete.. Maalesef görüşemeyeceğiz sanırım ama başka azaman gelirseniz mutlaka beklerim..

Feyzacım sorma.. ben de bir heves aldım o kitapları ama okuyup okuyamayacağımdam emin değilim.. Önce Yusufcuğun uzun uzun uyuması lazım :))

Merhaba Kelebek, hoşgeldin.. Senin de "biber çekirdeği"n hayırlı olsun.. Umarım sağlıkla alırsın kucağına..

İremcim.. canım arkadaşım hoşgeldinnnnn..

NT var aslında sana çok yakın biryerde.. Stad var ya hani Kiler'in karşısında, Orada Şavak diye bir market var.. Onun karşısına NT açıldı daha yeni, gidebilirsin oraya.. ben oradan aldım kitapları..

Doğumgünü hediyesine gelince.. Adres lazım da ne demek? Gelmeyecek misin yani oğluşumun doom gününe.. Uzaktan mı göndereceksin hediyesini .. Aşkolsun :((

Sevgili Ege'nin annesi.. teşekkürler.. O günden beri bekliyorum ama devamı gelmedi adımların.. Biraz daha var sanki yürümesine..ama belli olmaz tabii, Yusufcuk bu, sürprizlerle dolu :)