3 Eylül 2007 Pazartesi

Minnoşum hasta oldu :((

Haftasonu ateşler içinde, boğaz ağrısından kıvranarak yatan babası gibi o da oradan oraya attı kendini dün.. Ben de kırık döküktüm zaten..

Ama anlamıştık.. Pazar gecesi durgunlaştı miniğim, sesi de çatallanmaya başlamıştı.. Gece bir uyandım "Öğğğğğğyyyyhhh hııııyyyyyyyyyhhh ğğğüüüüü" diye sesler geliyor Yusufcuğun yatağından.. Baktım uyanmış, oturduğu yerde ağlıyor ama ses yok! Nasıl içim gitti anlatamam.. Sabah erkenden doktora götürdük.. Babası ve ben faranjit olunca o da nasibini almış tabii.. İki torba ilaçla eve döndük! Kendi doktorumuz izinde olduğu için ona gidemedik ama haftaya bir de ona gösterelim inşaallah..


Şimdi daha iyi gibi.. Sesi hala bozuk musluk gibi, hafif ateşi de var ama en azından performans iyi.. Afacanlıktan geri kalmıyor.. ( Aman kalmasın, yeter ki iyi olsun, kalmasın)


Dün en tatlı karemiz, Yusufcuğun yalaya yalaya ilk lolipopunu yiyişiydi.. Hasta hasta yaptığı cilvelere dayanamayan eczası ablamız lolipop hediye etti bize.. Baktım ki keyfi yerine geldi, kimyasal mimyasal demedim verdim eline.. Miniciğim de sanki yıllardır lolipop yiyormuş gibi eve gidene kadar yalaya yalaya yedi şekerini :)) (Gerçi bir ara şekerden tutup sapı kemirdi ama o sayılmaz, yine de çok profesyoneldi..) Küçük şekerim benim..

Sonra tam evin önüne geldik, baktım kapıda bir kargo arabası.. Ozan hemen koşup kime geldiklerini sordu.. Tahmin ettiğim gibi bizeymiş.. Çünkü sevgili Aysun mail atmıştı kargo gönderdim diye.. Kutunun içinden bu tatlı hediye paketi çıktı :))

İlk doom günü hediyemiz..



Minnoşum önce bir güzel inceledi hediyesini..


Hastayım demedi kalite kontrol yaptı, seri numaralarını falan gözden geçirdi:))



Sağlamlığına baktı, ağırlığını ölçtü, mouse kablosunu denedi :))



Sonra da başladı birbirinden güzel melodileri dinlemeye..



"Çok teşekkür ederim Aysun teyzecim, çok mutlu ettin beni.."


................



Gelelim genel havadislere..


- Bir ara masa altlarına dadanan Yusufcuk bugünlerde kütüphanede minik oyun yerleri keşfetti kendine.. Ortalıkta göremeyince bir bakıyorum kütüphanenin boşaltmak zorunda kaldığım alt gözlerinde birine girmiş, sıkış tıkış duruyor orada :)) Ne anlıyor bilmiyorum ama defalarca girip girip çıkıyor o daracık yere..



- Babası eve geldiğinde çıldırıyor sevinçten.. Ben kapıyı açınca,

* emekliyorsa, ışık hızıyla emekleyerek
* ayaktaysa, adım atmayı da geçip resmen koşarak ama hemen düşerek
* dizlerinin üzerinde oturuyorsa da zıp zıp tavşan gibi zıplayarak koşuyor babasına..

Kıskanıyorum yaa.. Ben de bir kerecik biryerlere gitsem de beni de böyle özlese, kucağıma atlaya atlaya karşılasa mı acaba?



- Yusufcuk "hayır" kelimesini anlıyor artık.. Ama bu "hayır" dediğimiz şeyi yapmıyor anlamına gelmiyor tabii.. Gözümüzün içine baka baka yapıyor yapacağını.. "Hayır", sadece bir an duraklatıyor onu :))



- Aaa, unutmadan.. Babamız şu anda sabah gidip baktığımız bir arabanın devir teslim işlemlerini yaptırıyor galiba.. İnşaallah hayırlı olur, kazasız belasız kullanmak nasip olur.. Tatlı bir amcadan aldık. Bembeyaz, şirin bir araba, en önemlisi de benim kullanabileceğim kadar küçük.. Kutu gibi :)) Söylemesi ayıptır çok acemiyim de.. Kullanamam, parkedemem kocaman arabaları ben..



- Geçen gün Yusufcuğun fotoğraflarını yapıştırdım buzdolabının kapağına, her açışımda içim şenlensin diye.. Üste de Ozanla benim iki fotoğrafımızı koydum.. Akşam Ozan geldi, fotoğraflara baktı, sonra da saydı.. "Yusuf'un dokuz fotoğrafı var, benim niye iki tane?" dedi :)) Yok yalan değil ya uzmanların tespiti.. Babalar gerçekten kıskanıyor bebişleri :))

(Konuyla ilgili başka dökümanlarım da var ama onları yeri geldiğinde şantaj malzemesi olarak kulllanmak üzere saklıyorum, çok kötüyüm hi hii.. )



- Yusufcuk sadece birkaç meyveyle yaşamaya devam ediyor.. Dün götürdüğümüz doktor "Artık yaşına gelmiş, kesebilirsin sütten.. " dedi ama emzirmeye devam etmek istiyorum ben.. Sütüm olursa iki yaşına kadar emzireceğim inşaallah.. Ama birçok kişi emzirmeyi kesmeden yemek yemez diyor!! Kafam çok karıştı çoookkk...



- Hala uzun uzun yazdığımdan da anlaşıldığı üzere çalışmaya başlayamadım.. Kafamı da evi de toparlayamıyorum, geçemiyorum işin başına.. Durumum vahim!!



- Hadi burada bitirelim artık.. Yusufcuk uyanmadan bir çorba içeyim ben de..

16 yorum:

Sabahnur dedi ki...

Benim de aklımda bir proje var ve bir türlü "vira bismillah" diyip basına gecemedim ama aklımda hep :)

aysunun hediyesi ve inceliği süper :)

yeni arabanız simdiden hayırlı olsun ama bebekle ufak araba zor anacım..

ben de ufakken evdeki bufemizin gozlerine girip uyurdum oynardım.. zevkli oluyodu :)

ıı bu kadar heralde, sevgiler


haaa gecmiş olsun demeyi unuttum, acil sifalar canım, ailecek..

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Yusufçuğa çok geçmiş olsun Rabbim onu hemen sağlığına kavuştursun tabi o güzel ailesinide.İnşallah minik arabanızda işinde hayırlı olur Kuaybe kardeşim.İtiraf ediyorum bu çocuğu acayip seviyorummmmmm.Yakınımda biryerde olsanız yada onu biryerlerde yolda falan görsem bayağı bir elimden çekeceği var:)))söz ısırmam:)

k.i.s.d. dedi ki...

Geçmiş olsun hepinize.

Arabanız hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız kullanın inşallah.

Benim en küçük kardeşim 3 yaşına kadar anne sütüyle yaşadı, yemek de yiyodu ama sanırım annemle arasındaki o bağı koparmayı hiç istemediğinden memeyi bırakmıyordu.

Ne garip değil mi?

AYSUN dedi ki...

Geçmiş olsun yusufcuk:( o lolipopu yiyen ağzını öperim ben... Beğendiğine çok sevindim oyuncağı. Güle güle iyi günlerde oynasın:) Berk kardeşinden küçük bir hediye:) Öpüyoruz sizi...

Yaa Kuaybe bizimki de aynı:( Acayip babacı. Ben bütün gün yanında değilim beni de özlemesi lazım ama ııh.. Sadece süt için geliyor bana:( Ama babası dışarı çıksın peşinden ağlıyor...

Bu arada hayırlı olsun arabanız. Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allahım...

veee yok yok sütü kesince yemeye başlamıyorlar. Ablam zeynoyu sütten kesince yemek yer dedik ama o da yusuf gibi birkaç meyveyle yaşıyor:(:(

uçan talhanın annesi dedi ki...

çok çok geçmiş olsun yusufcuğa ve aile büyüklerine :D
öyle mahzun durmasınlar da hareketli olsunlar yeterki :D
bu arada hediyeyi hayırlı günlerde kullanın. annesi bak bilgisayarıda geldi. bir numaralı yardımcın emir ve görüşlerine hazır durumda :D
son olarak umarım hayırlısıyla işlerine başlarsın.

Minel dedi ki...

Bu emzirme konusunda doktor amaclara katılmıyorum ben!!Doktor amcalar neden böyle söylüyor onuda anlayabilmiş değilim gerçi ama !mama yesinlerde topaç gibi şişsinler diyemi acaba!
Benim oğluşum çok şükür dolu dolu 19 ay emdi ve iştahıda çok şükür yerindeyddi(hiçbir zaman aman aman bir kilosu olmadı ama iştahı yerindeydi en azından:(.Bu konuda kesinlikle endişen olmasın kardeşim.Emzir ve emzirmenin tadını çıkar.Ama yaşından sonra o her istediğinde değilde senin belirlediğin zamanlarda emzir.Bu şekilde programlayarak öğünlerinide düzene koyarsın..
Dua ile..

Minel dedi ki...

hhıı yukarıyı yeni okudum
onay bekliyoruz yani:):):)

Minel dedi ki...

yorumlar neden gözükmüyor???

sühendan dedi ki...

Yusufcuğa çok geçmiş olsun.Sana da Allah yardım etsin.Hastalarla uğraşmak zor.Bozuk musluk benzetmene bayıldım.Bir de babası gelince yusufun sevinmesini anlatmışsın.Ben de öyle olmasını isterdim ama benimki resmen bana yapışık.Babası zorla kucağına alıp seviyor:(

pınar dedi ki...

geçmiş olsun yusufçuğa. ateşi olmasa da yağmur da soğuk aldı bu havada:( çabuk iyileşsin kuzularımız.

kitaplığa çok yakışmış yusufçuk:) bize de bir kitaplık lazım. alınca alt gözlerini boş tutmak lazımmış demek:P

arabanızı güle güle kullanın. ben de bir cesaret edip kullansam ne iyi olcak. korkağım işte kullanamıyorum.bizim araba da azcık küçük oluverseydi keşke.

anne sütünü 1 yaşında bıraktı yağmur. sütüm azaldığından. iştah sorunu da hiç olmadı o zamandan beri. eğer diğer gıdaları sütü bırakınca alacaksa bence emmesindense artık yemek yemeye alışması daha iyi.

hediyesini de güle güle oynasın:)

SELIN dedi ki...

canim benim cok gecmis olsun dayanamam minigime cabucak iyilesirsin insallah BUARADA AYSUNA SESLENIYORUM ellere varda bize yokmu!!!:) FILIZ

feyza dedi ki...

Canım geçmiş olsun hepinize,
Lolipop yiyen resmi de çok tatlı maşallah:))
Arabanız da hayırlısı olsun kazasız belasız inşallah sen de en kısa zamanda sürebilirsin inşallah:))Bende ehliyet alalı 10 ay oldu ama hala tık yok hiç kullanmıyorum trafiğe de çıkamıyorum:((

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ben 20 aylıkken kesmiştim ve hiç iştah sorunu yaşamadım. Koca kase çorba içerdi.üstünede sigara niyetine meme alırdı. Memeyi bırakma bence hem daha küçük annesi o. Ama ben çalıştığım için 15 aydan sonra sadece ben geldiğimde ve yatarken veriyordum. Önceleri sağıp bıraktığım sütü annem veriyordu.

Ben işten gelince hemen beni alır koltuğa oturturdu Baby tvyi açardık beyim bir memeyi emerdi sonra yer değiştirir öbür memeyi emerdi.

İştahsız bebek zor oluyor bu aralar bizdede başladı bakalım. anne sabah yedim ya diyor yemiyor.

Geçmiş olsun maailenize

Kuaybe dedi ki...

Sabahnurcum neymiş bakiim o proje? Çalmıycam söz :))

Arabayla ilgili kötü bir sürprizim var, az sonra yeni postta :((

Demek ki çocuklar seviyor öyle daracık yerleri.. Evet yaa, ben de severdim köşelere bucaklara girip oturmayı :))

Sedacım Allah razı olsun, üçümüz de daha iyiyiz çok şükür..

Madem ki ısırmayacaksın, al.. Eti senin kemiği benim :))

Sevgili k.i.s.d., teşekkürler..

Benim de tanıdığım bikaç çocuk var çok uzun süre annesini emen.. Hatta birisi şu anda 6-7 yaşlarında ama hala emmeden uyuyamıyormuş!! Bence de bebişler istemez anneyle olan o sıcak bağı kaybetmeyi..

Aysuncum sağol, tekrar teşekkürler..

Zeynebi merak etmiştim zaten durum nedir bu konuda diye.. Demek emmeyince de yemedi ha, ben boşuna sütten mahrum etmiyim bebişimi..

Bizimki de ağlıyor babası kapıdan çıkınca, unutana kadar susturamıyorum..

Eminecim çok sağol.. Dediğin gibi aman hasta olmasın da yaramazlık yapsın, ben razıyım..

Aile büyükleri de Yusufcuk da daha iyi bugün.. Oğluşumun bilgisayarı geldi ama hala kucağıma çıkıp benimkini karıştırmak için ağlıyor :(( Ama ileride eğiticem, "Yükle bakiim fotoğraflarını.." diycem, bana birtek yazması kalacak :))

Minelcim, onay aldın işte :))

Dediğin gibi emzirme saatlerini düzenlemek çözüm olabilir belki.. Ama bazen o kadar zor durumda kalıyorum ki aç aç dolaşmasın diye her istediğinde emziriyorum..

Kuaybe dedi ki...

Sühendancım teşekkürler.. İki üç gündür birisi koca adam formunda birisi de mini boy iki nazlı hastayla uğraşıyorum ama bugün iyiyiz :))

Önceden Yusufcuk da bana yapışıktı ama şimdi babacı oldu küçük bey.. Özlediği için diye düşünüyorum ben.. ( kendimi bir şekilde teselli etmem lazım )

Pınarcım okudum Yağmur'un da hasta olduğunu, hatta geçmiş olsun yazmıştım incir güzeline.. inşaallah daha iyidir..

Ben iki gün Yusufcuğu emzirmemeyi denedim - daha doğrusu kısıtlı emzirmeyi- Akşama kadar aç dolaştı yine yemedi !! O yüzden kesemiyorum emzirmeyi, emmese de yemiyor çünkü :((

Bu arada, kitaplarını seviyorsan kütüphanenin alt gözlerini boşaltman şart :))

Filizcim, şükür kavuşturana.. Nerelerdesiniz yaa kaç gündür?
Küçük şekerimi özledim ben.. Hemen geliyorum sayfaya, bekleyin beni :))

Feyzacım sağol.. Ben ehliyeti alalı iki yıl oluyor, ilk aldığımda güzel kullanıyordum ama sonra araba olmadığı için pratik yapamadım, şimdi unutmuşum herşeyi.. Gerçi dedim ya, kötü bir sürpriz yaşadık arabayla ilgili maalesef :((

Bora'nın annesi, teşekkür ederiz :))

Ya ne kadar emzirmeyi bırakma fikri aklıma gelse de iş uygulamaya gelince yapamazmışım gibi geliyor zaten.. Hatta zamanı gelip de bıraktığımda da Yusufcuktan çok ben üzüleceğim biliyorum.. Onu emzirdiğim anlar en güzel anlarım çünkü.. Gecenin bir yarısı da olsa, kuytu köşede gizli gizli de olsa en tatlı halleri emerken bana gülüşünde saklı bebeğimin.. Dayananmam ki ben..

İnşallah iştahı açılır da ben de yemek üstüne tatlı niyetine emziririm küçük beyi :))

Geveze Kalem dedi ki...

Geçmiş olsun diyeceğim ama umarım ben bunu yazarken çoktan geçmiştir. izler de öyle böyle büyüyoruz işte. İlk başlarda daha panik ve korkuyla karşılarken artık daha önsezili ve soğuk kanlı yaklaşıyoruz hastalık durumlarına. Keşke hiç hata olmasalar da bizler de büyümeyiversek...

Bir baba aşığı da bizde var.:) Ama bütün show sadece kapıdan onu görünceye kadar.:D:D:D Sonra hemen anacığının kucağını istiyor ne mutlu ki:D Kıskanmak mı? Hımm, evet, itiraf etmeliyim ki benden başkasına bu ilgi gösterildimi kıskandığımı itiraf etmeliyim.:))
Sevgiler ve sağlıklı günler...