26 Eylül 2007 Çarşamba

Bugünkü yazımıza yine bir soru ile başlıyoruz..
Bu nedir?


Cevabı bilenlere Baştürk Limited Şirketi (!) tarafından hediye çeki verilecektir..

Sevgili Emine ve ailesi kampanyamıza dahil değildir :P

.................

Yusufcum o yüzündeki ne annem, gözlük mü?
Hayır..


Diş kaşıyıcı mı?
Hayır..


Küpe mi, kulağına takmışsın?
Hayııııırrrrrrrrr...


Peki ne o zaman? Söyle teyzelere..
"Emine teyzemin bana gönderdiği telefon" :))

Bir de bu sportif+karizmatik takımım var tabii..



Canım Eminecim taa Amerikalardan çok güzel bir hediye paketi göndermiş oğluma.. İçinden ilk fotoğraftaki de dahil bu ciciler çıktı.. Canım çooook teşekkür ederiz.. ( Tabii hediyenin bize ulaşması için zahmet veren ikizin Fatma'ya da )Yusufcuk telefonu bırakmıyor elinden.. "Alo Ozaaannn.. " diyorum, hemen yapıştırıyor kulağına :))


Gelelim ilk fotoğrafa.. Efendim o bir sling..


Anne ve bebişi başta olmak üzere her sling sahibi annenin çektiği fotoğraflara ağzımın suyu akarak baktığımı ve "Ben de istiyoruuumm.." diye naralar attığımı gören Eminecim daha fazla dayanamamış, bir sling gönderdi oğluma.. Nasıl mutlu oldum anlatamam.. Şimdi Yusufcuğun uyanmasını bekliyorum.. Birazdan markete gitmek suretiyle ilk sling denememizi yapacağız oğlumla :)) Alışır ve sever diye ümid ediyorum çünkü evde de slingle gezdirme planlarım var kendisini.. Üç gündür kucağımdan iki saniyeliğine bile bırakamıyorum.. Hasta olduğundan mı, yeni bir diş geldiğinden mi bilmiyorum.. Nazdan geçilmiyor evin içinde..


................


Gelelim diğer cici hediyemize..

Tatlı fındığım ve annesi Sabahnur'un hediyesi - öyle yazıyordu paketin üstünde :) -

Şu anda kuruma aşamasında olduğu için meleğime giydirip fotoğraflayamadım ama birkaç gün sonra gideceğimiz iftarda "Ramazan'ın şıkı" olacak inşaallah oğlum bu yeni cicileriyle..


Şık bir kurdale ile ayrı bağladığına göre çorabı ayrı almışsın Sabahnurcum ama bu kadar mı uyum olur, bu kadar mı özenilir bir hediye için..
Çok teşekkürler..



Bu arada evde olduğum halde bana ulaşamayan, daire kapısına çıkmayıp apartman girişine not bırakan ve daha sonra beni arayıp paketimi şubeden almamı isteyen, bebeğimin hasta olduğunu ve oraya kadar yürüyemeyeceğimi -şube mesafesi bize çok uzak ve o civarda metro inşaatı olduğu için yol kapalı, minibüs, otobüs vs. gitmiyor, tam 42 +42 dakika yürüdüm ağır ağır! -, bu güzergaha geldiklerinde paketi bırakmalarını rica etmeme rağmen beni reddeden Aras Kargo'ya kınama soslu sevgilerimi yolluyorum :P


( Bu aralar çok firma eleştirir gördüm kendimi! )


................


Gelelim doom günü menüsünden iki tarife..


Ayçacım, ilk tarif senin için..


Lezzet topu:


Bir adet kakaolu kek yapılır.. Fırının içinde bekletilip yumuşacık olarak soğutulan kek biraz süt ve krema çikolatalardan biriyle ( çokokrem, nutella, peripella vs. ) yoğrulur.. Avuç içinde yuvarlanarak küçük topcuklar haline getirilir ve üzerine hindistan cevizi serpilir.. Sonra da kan şekeri tavan yapana kadar afiyetle yenir :))




İkinci tarifimiz de iftar çorbamıza ait..


Ölçülü miktarlar veremiyorum çünkü ben de öyle yapmadım.. Göz kararı bir tarif ama aşağı yukarı birşeyler yazacağım..


Bir su bardağı kadar yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar bol suyla haşlıyoruz.. Başka bir tencerede et suyumuzu kaynatıp ( normal suyla da olur ama o lezzeti yakalayamazsınız, ben denedim çünkü ) içine şehriyeleri atıyoruz. Şehriyeler yumuşayınca az miktarda haşlanmış, didiklenmiş eti ve diğer tenceredeki mercimekleri suyuyla beraber et suyuna ekliyoruz.. Altını kısıp sarmısaklı yoğurt yapıyoruz ve çorbanın suyundan biraz biraz ilave ederek yoğurdun kesilmeden ılımasını sağlıyoruz.. İyice ılık bir hale gelince karıştırarak çorbaya ilave ediyoruz..
Acı seviyorsanız çorbayı servis sırasında yağda kavrulmuş pul biberle süsleyebilirsiniz..


................


Yukarıdaki telefonlu fotoğraflarda dikkatinizi çekmiştir belki.. Kocaman bir yara izi var Yusufcuğun alnında.. Dün çok büyük bir kaza atlattı meleğim.. Çok şükür ki sadece biraz derin bir sıyrıkla atlattık.. Gerçi ben ilk başta alnındaki kanı görünce yarıldı zannedip evde deliler gibi oraya buraya koşturdum ama güç bela yarayı temzileyip buz kompresi yaptığımda o kadar da kötü olmadığını gördüm.. Rabbim yavrumu ve tüm bebişleri korusun kazalardan.. Belki yarım metreydi aramızdaki mesafe ama tutamadım işte.. Rabbime emanet minişlerimiz.. Bizim korumamızla olmuyor hiçbirşey, aciz kalıyoruz yanıbaşında olsak bile..


..................


Yusufcuk yürüdü yürüyeli yeni bir gündem maddem var: İlk adım ayakkabısı.. Doktorumuza sordum, "İlk iki yaşa kadar evde ayakkabı giydirmenizi önermiyoruz, ayak kasları üzerine basıldıkça gelişir, ayak çukuru ancak böyle oluşur." dedi.. Sadece dışarı çıkarken ayakkabı giydirmemizi önerdi. Nasıl birşey alacağıma hala karar veremedim.. Ortopedik olması şart değilmiş, onlarca model ve 20 YTL ile 120 YTL arasında değişen onlarca fiyat var.. Açıkcası iki ay giyilecek bir ayakkabıya o kadar para vermek istemiyorum ve bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.. Siz nasıl birşey aldınız?


.....................


Yusufcuk iki gündür "Eğğnnnii, enniiiğğğ.." gibi birşeyler söylüyor ağlarken..
Bu "anne" demektir di mi?

Di mi?

21 yorum:

evo dedi ki...

oncelikle cok gecmis olsun Allah esirgesin kuzulari.
cicileri super bayramliklari simdiden hazir yusufcugun :)lezzet toplarini deniycem insaallah bir dahaki iftar davetim icin.keki normalden biraz daha az sekerli yapsak olmazmi ?

birde evet bence o anne diyor :)

AYSUN dedi ki...

Hediyeler süpper iyi günlerde kullansın yusufcuk:) Tabii ki slingi de sen güle güle kullan canım...

Çok çok geçmiş olsun bu arada. İz kalmış biraz ama inşallah o da geçer. Eee yaramazlıklar böyle sonuçlanabiliyor:( Maalesef bazen yetişemiyoruz kuaybeciim...

Aras kargoyla bizim de çok kavgamız olmuştur. En son aldığım elektrik süpürgesini de evde bulamadıkları için gelip alın dediler... Araba olmasa nasıl o koca şeyi gidip alacaktık bilmiyorum.. Bir daha aras kargo ı ıhh...

Bizde evde çorapla gezdiriyoruz ama üşür mü diye korkuyorum. Sonuçta ayaktan çabuk üşür insan... Ben dışarı çıkarken giydirmek için ( çünkü bazen yürümek istiyor ) bobux aldım. Yumuşacıklar. Çok rahat giyiliyorlar. İstersen bir bak netten. www.heska.com.tr
O kadar çok dükkan dolaştım ki hepsi kaskatı çocuğun hiç rahat edemeyeceği ayakkabılardı...

Evet evet annedir o kuaybeciim:)

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

yusuf pasam gule gule giyinsin cicilerini.insaallah sling cok isine yarar.yusufuma cok gecmis olsun rabbim bildigimiz bilmedigimiz tum kazalardan korusun.evde giydirmek icin alacagin ayakkabi bir nevi patik gibi olmali.yani ayakkabinin tabani olmamali . Insaaallah guzel bir sey bulursun.selam ve dua ile

Minik Patikler dedi ki...

Canımmm çok geçmiş olsun, Allah korumuş minik meleği.. Hasretle öpüyoruz sizii..

Kuaybe dedi ki...

Evocum teşekkürler..
Lezzet topları için keki daha az şekerli yapabilirsin.. Kayınvalideme benim normal yaptığım kekle çok şekerli gelmişti zaten ama bence ne kadar bol şeker o kadar bol lezzet :P

Yuppiii.. Oğlum "anne" diyor :))

Aysuncum sağol.. Sen de çok dikkat et bu arada.. Ayaklanınca daha da tehlikeli oluyorlar maalesef.. Kazalar sıklaşıyor :((

Sen UPS'le göndermiştin ya hediyeyi, çalışma şekillerini çok beğendim ben.. Adamlar iki kere gelmiş, bakmışlar evde yokuz -ki evdeydik, aşağı zil arızalı olduğu için ulaşamamışlar- seni aramışlar.. Sen kargo ulaşamamış diye mail attığında yazmıştım sana durumu, üçüncü geldiklerinde paketin üstünde aynen şu not vardı : Aşağı zil arızalı, apartmana girilip daire kapısı çalınacak.. Çok takdir ettim gerçekten.. Bir kargo şirketinin işi gönderiyi sahibine ulaştırmaktır, gerekirse üç kez gider.. Nasıl ki bir öğretmen konuyu anlamayan çocuğa "İlk seferde anlasaydın n'apalım.." demiyor, onlarda "İlk seferde alsaydınız.." diyemez.. Benim kargom UPS'tir bundan sonra :))

Ayakkabılara da baktım, çok şirinler.. Ama bir sürpriz oldu, minişime bir ayakkabı hediye geldi bugün.. Aynı onlar gibi, yumuşacık.. Bu ara idare eder bizi, yağmurlar daha başlamadı nasıl olsa :))

Sen de bir an önce "anne" kelimesini duyarsın inşaallah Aysuncum..

Eminecim bir kez daha teşekkürler, hem sana hem Fatma'ya.. Zahmet ettiniz.. Çok mutlu olduk gerçekten..

Slinge daha tam alışmadı, yukarı tırmanıp içinden çıkmaya çalışıyor ama ümitliyim :)) Henüz dışarı çıkmaya cesaret edemesem de evde kucak kucağa gezdik bugün :))

Kuaybe dedi ki...

MP'cim sağol.. Ben diğer yorumlara cevap yazarken sen yorum atmışsın, tek başına kaldın kusura bakma :))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kacirdigim tum postlari okudum, yazmak istedigim cok sey var ama..:) Ben opuyorum Yusufcugu, cok cok:) Bir de babaannenin masallahi var, hala gibi duruyor ya:)))

zeynep dedi ki...

hımm ayakkabı konusu mühim. ben de ayakkabı almayı düşünüyodum. bobux alcaz galiba:))

sling gerçekten süper kullanışlı biş. slingli fotonu sabırsızlıkla bekliyorum.

yusufçuğa çok geçmiş olsun.kocaman öptüm onu:)))

Sabahnur dedi ki...

:) evime en yakın kargoydu o, ama bundan sonra gitmem bende:))

Beğenmene sevindim, guzel guzel cicicici güle güle giysin inş.

Alnını da uff olmus,gecmiş olsun.Ze de emeklemeye basladıgından beri cok fazla carpıyo dusuyor kayıyor..

slingli foto da bekleriz:)

heee bi de a.v.b.ne kstılıyorum, gepgenc babanne masallah.

hayalperisi dedi ki...

allah beterinden esirgesin yusufumu kiyamamm

tariflere gelince corbayi denemek üzere kaydettim ama lezzet topu agir kacar bana kilom olmus 96

ha birde yok canim kendini kandirma bunlar bize anne demiyor sanirim bizi kullaniyor bunlar (ama eninde sonunda diyecekler benim tembel tirtilim anniii seklinde bisi diyor ama genelde acikinca ya da ihtiyaci oldugunda )

bu arada bizde birseyler yollamak isterdik ama gec kaldik insallah seneye ya valla utandim inan bakinca

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Evet kesinlikle ANNE demektir!
:-P

uçan talhanın annesi dedi ki...

hayırlı günlerde kullanın inşaallah... geçmiş olsun yusufcuğa...
sen sürekli yanında olsanda düşüyorlar. rabbim korusun bebişlerimizi. biizimki 6 aylıkken annii diyordu sonra bir bıraktı anca 1,5 yaşında anne demeye başladı. anne demeden hala bile demişti yaaa! ama ben yusufun anne dediğine inanıyorum :D

Kuaybe dedi ki...

Anne ve bebişciğim, sen yaz bakiim yazacaklarını, merak ettim valla :P

Zeynepcim bobuxlara baktım çok şekerler gerçekten.. Özellikle zürafalı birtane var, galiba onu alacağım ben :)) Ama şimdilik bir ayakkabımız var.. Nasıl mı? Azz sonraa..

Slingli fotoğraf için Ozan'ı bekliyoruz maalesef.. Aynadan kendim çekince güzel çıkmıyor.. Yatakodası darmadağan zaten,arka fon berbat :P Herkes "cık cık cık, ne pasaklı .." der sonra..

Sabahnurcum, sen kendini kötü hissetme canım, tamamen firmayla alakalı bir durum :P Üzülürsün diye hiç yazmayacaktım asında ama çok sinirimi bozdular!

Sen de fındığa çok dikkat et, dediğin gibi hareketlendikçe düşmeler, çarpmalar artıyor maalesef..

Slingli fotoğraf için, bakınız az yukarıdaki açıklama :))

Kuaybe dedi ki...

Hayal perim çok sağol.. Hepimizin yavruşlarını esirgesin Rabbim..

Lezzet topu konusuna gelince.. Lezzet topu, kakao şelalesi, acılı burger ve patatesi derken ben de yakında o kadar olacağaım sanırım.. Artık tutmam lazım biraz kendimi :((

Ama çorba gerçekten çok lezzetli oluyor..

Hediye mevzuuna da gelince.. Niye öyle yazdun ya? Üzdün beni..

Esracım ve Eminecim, yüreğime su serptiniz.. Tamam siz öyle diyorsanız öyledir, "anne" diyor işte Yusufcuk :))

Pamuk anne dedi ki...

Hediyelerini guzel gunlerde giysin Yusuf! Kocaman delikanli bir golunuz var, bizde bekliyoruz bizim ikizler gun yuzune ciksinda o yolda ilerlesin diye.

Selamlar
Alev

SenaBera dedi ki...

Çok geçmiş olsun minik meleğe..
Ben de UPS'i övecektim ama sen zaten keşfetmişsin.Ne zaman beni evde bulamasalar bulana kadar tekrar tekrar gelen tek kargo şirketidir kendileri..

AsYa dedi ki...

güle güle kullansın cicilerini Yusuf..

bende sling fotosunu bekliyorum..
aliicem bende bi tane

nes-kafe dedi ki...

Ay kıyamam ben ona. Çok geçmiş olsun. Allah kötüsünden korusun. O kadar hareketliki sen ne yapsanda o vurur biryerlerini canım.

Kesin anne diyordur :p

Cicilerini güle güle iyi günlerde giysin yusufcuk:)

O sümüklü ve çirkin resimleride bence çok şeker :)

süpürgesizcadi dedi ki...

Kesin Anne diyodur kesiin ;)))

Hediylerini iyi günlerde kullansin minik Melek :)

Cok gecmis olsun ya uf mu olmus alni,öpelim de gecsin,muuckksss :) sap diye öptüm Annesi alnindan kusurumuza bakma artik :)))

k.i.s.d. dedi ki...

Tatlım sobeni cevapladım nihayet.

Sevgiler.

Kuaybe dedi ki...

Teşekkürler sevgili Alev, hoşgeldin sayfamıza..

Senin ikizler de doğacak, büyüyecek ve hatta yürüyecek inşaallah, sen de benim gibi oturup düşüneceksin "Ya bu daha dün viyak viyak ağlayan bebiş değil mi?" diye. Tabii sizin için "çarpı iki" yapmak lazım :))

Sena-Bera'nın annesi, teşekkürler.. UPS, UPS çok yaşa :))

Asyacım sağol.. Sling fotosu çok yakında sizlerle..

Nescim aynen aynen, arkasından koşuyorum yetişemiyorum bazen :((

Sümüklü halini de sevdiniz ya , ne diyeyim bilmem ki :P

Cadıcım şap şup, muck mcuk, ıslak kuru her türlü öpücüğe açığız :)) Buyur bir de sol yanak verelim..

K.i.s.d. okudum canım, teşekkürler..